Budi dio naše mreže

Tribina "Humanitarni konvoj 'Liječnika bez granica' opkoljenom Vukovaru ‒ 30 godina poslije" održat će se u ponedjeljak 11. listopada, u hotelu International (dvorana Grand) u Zagrebu, Miramarska 24.

/ lm

Na tribina će se govoriti o humanitarnom konvoju, jedinom koji je propušten zahvaljujući pratnji promatrača Europske zajednice i međunarodne humanitarne organizacije “Liječnici bez granica”, 19. listopada 1991. godine. Time je spašeno više od sto teških ranjenika iz Vukovara.

Na tribini će o tome govoriti: prof. dr. sc. Andrija Hebrang, ratni ministar zdravstva Republike Hrvatske, akademik Ivica Kostović, liječnik dragovoljac u Glavnom sanitetskom stožeru RH, Edin Zujović, voditelj transfuziološke službe u Vukovarskoj bolnici 1991. te Drago Skoko, vukovarski branitelj i ranjenik u konvoju.

Posebna gošća tribine je Tereza Kesovija.

Na tribini će biti prikazani inserti posljednje video snimke iz opkoljenog Vukovara prije sloma obrane grada, krišom iznesene iz Vukovara humanitarnim konvojem 19. listopada 1991., kao i arhivski zapisi HRT-a.

Organizatori događaju su Damir Luka Šaftić i Mihael Keškić iz Udruge “Za Vukovar”.

Zbog epidemioloških mjera ulaz je po pozivnici, a videozapis tribine bit će dostupan na Youtube kanalu Udruge “Za Vukovar”.

Ova je udruga organizator i sportske priredbe “Akcija biciklom za Vukovar”, biciklističkog maratona koji se od 14. do 18. studenoga od Zagreba do Vukovara održava i ove godine po 10. put povodom obilježavanja Dana sjećanja na herojsku žrtvu Vukovara.

Zadnja tribina istih organizatora održana je 2. svibnja 2021. u Vukovaru, u hotelu Lav pod naslovom “Vukovarska bolnica 1991. ‒ pouka čovječnosti”.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja