Budi dio naše mreže

Obilježava se Svjetski dan radija. Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom: "Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta" započeo emitiranje 13. veljače 1946. godine. Obilježavanju Svjetskog dana radija pridružio se i Hrvatski katolički radio.

/ mp

Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine iako je prva svjetska radiopostaja KDKA u Pittsburghu započela redovito emitirati još daleke 1920. godine, a Radio Zagreb već 1926.

Proslavi Svjetskog dana radija pridružuje se i Hrvatski katolički radio koji pod sloganom “Dobar radio za dobre ljude” djeluje u sklopu Hrvatske katoličke mreže.

Podsjetimo, HKR se prošle godine, 2. srpnja, preselio u novouređene prostore u zgradi Hrvatske biskupske konferencije. HKR je tako nakon 21 godine preseljen sa Šalate na Ksaver u trenutačno najmodernije opremljen radijski prostor u Hrvatskoj.

Mrežne stranice našeg radija dobile su svoj novi izgled za Božić, a sve informacije o HKR-ovim emisijama doznajte OVDJE.

Siniša Kovačić /Pixsell

“HKR ima misiju prenositi vijesti iz života Katoličke Crkve, kao i sve važnije vijesti iz društvenog i političkog života. Želimo sudjelovati u izgradnji svijeta nasljedujući Božju riječ te ukazujući na socijalnu osjetljivost. I uvijek ćemo biti promicatelji istine jer je ona srce svake vijesti”, poručio je glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić.

Hrvatski katolički radio je prisutan i na društvenim mrežama gdje možete pratiti naše objave.

 

 

Na Facebooku:

Na Twitteru:

Na Instagramu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja