Budi dio naše mreže

„Sada kad sam se napokon naspavala i odmorila, mogu reći da sam izrazito zadovoljna, ponosna i sretna što što smo se uhvatili u koštac s organizacijom prve 'Teologijade' i što smo uspjeli osmisliti jedan takav događaj za studente teologije”, poručuje s ponosom za HKM u ime organizatora i domaćina dvodnevnog okupljanja studentica Sanja Bobaš-Pupić, predsjednica Studentskog zbora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

/ anh

Prva Teologijada je okupila 115 sudionika – profesora i studenata KBF-ova i studija teologije – iz Đakova, Rijeke, Splita, Zadra, Ljubljane, Sarajeva i domaćinskog grada Zagreba.

Naša sugovornica kaže da su izvršili sve kako je bilo planirano. Svi su držali dogovora i svoje riječi te se družili intenzivno kroz petak i subotu. Uvodnu svetu misu u crkvi Sv. Martina kod zagrebačkog KBF-a predvodio je pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško.

Okupili su se na fakultetu, kratko predstavili jedni drugima, zaželjeli dobrodošlicu i nakon toga svi se uputili na Jarun kod svojih domaćina radnoga dijela; salezijanaca; u svetište Sveta Mati slobode.

Održana je molitvena večer, a gosti su bili u pravilu smješteni kod svojih kolega teologa. Subotnje jutro je krenulo vrlo radno s prva tri tematska izlaganja koje su predložili sami studenti i, naravno, održali studenti sa svih spomenutih sveučilišta.

Popodnevni subotnji dio bio je rezerviran za radne skupine, okrjepu, zanimljiva izlaganja radnih skupina, okrugli stol i zaključno podjelu zahvalnica.

Kao što i dolikuje teolozima i teologinjama ovaj premijerni susret, naravno, završio je svečanom svetom misom koju je predvodio dekan zagrebačkog KBF-a fra Mario Cifrak i „svi smo zadovoljni, ponosni i sretni – ali i u iščekivanju ponovnog novog susreta 2. Teologijade – krenuli nazad svojim domovima”, kaže Sanja Bobaš-Popić, polaznica studija religijske pedagogije i katehetike KBF-a u Zagrebu, koju smo također pitali i za zaključnu ocjenu, jutro nakon susreta.

Ja bih svima nama, ne samo organizacijskom timu, na čelu s fakultetskim Povjerenstvom za pastoral studenta laika, nego svima nama sudionicima dala čistu peticu. Zaista svi su bili toliko raspoloženi, toliko dobri, htjeli su sudjelovati u raspravi i nitko nije bio da bi se žalio oko nečega”, poručuje te u istome duhu nastavlja:

Svi su došli na prvu Teologijadu družiti se, razmatrati, razmišljati, raspravljati i da pojasnimo ako nekome nešto nije bilo jasno tako da ja, evo, okupljenim studentima, te profesorima koji su nas podržali, svima dajem jedu veliku peticu”, ponovila je Sanja Bobaš-Pupić i na naš upit zaključila:

Na njihovom prvom susretu u Zagrebu je na kraju objavljeno da će iduća Teologija biti ona u Đakovu. Malo su nam je kolege Slavonci najavili te predstavili i već osmišljeni logotip tako da se na godinu ponovno vidimo i družimo – u Đakovu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja