Budi dio naše mreže

Svetkovinu Svih svetih proslavili smo u utorak, 1. studenoga. Riječ je o danu zajedništva zemaljske Crkve, koja je još na putu, i nebeske u punini proslavljene Crkve. Dan je to spominjanja i opominjanja ljudske pale naravi, zato i iznimno skrušene toga dana, ali i Božjeg neizmjernog milosrđa i dobrostivosti. Na mnogim grobljima se molilo za duše preminulih.

/ mp

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je svečano euharistijsko slavlje na otvorenom na zagrebačkom groblju Mirogoj. Kardinal je u homiliji istaknuo da „Isus od nas traži sve, a za uzvrat nam nudi pravi život, život u izobilju. Nudi nam sreću za koju smo stvoreni. Bog želi da budemo sveti i ne očekuje da se zadovoljimo prosječnošću, živeći osrednjim, mlakim i razvodnjenim životom.“ Opširnije pročitajte OVDJE.

Svetkovina Svih svetih na zagrebačkom groblju Mirogoj

Euharistijsko slavlje na splitskom groblju Lovrinac predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša. Tom prilikom nadbiskup Kutleša naglasio je da nas svetkovina Svih svetih poziva na zahvalu Bogu za sve one koji su proglašeni svetima ali možda još i više za one koji su živjeli pored nas svetim životom i ostavili dubok trag u toj nadbiskupiji, a osobito u našim životima. Opširnije pročitajte OVDJE.

Nadbiskup Kutleša predvodio misu na splitskom groblju Lovrinac

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje ispred crkve Pohoda BDM na sisačkom Viktorovcu, u neposrednoj blizini Gradskoga groblja. Biskup je poručio kako taj blagdan povezuje i s našom braćom i sestrama koji su nas napustili te su s ovog svijeta prešli u onaj vječni. „Naime, nikada Crkva nikog nije proglasila svetim tko je još živ na zemlji. Tek njegov prijelaz s ovog svijeta pokazuje snagu njegove vjere.” Opširnije pročitajte OVDJE.

Biskup Košić predvodio misu na Viktorovcu

Na šibenskom groblju Kvanj u šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je misno slavlje. U homiliji je kazao kako slavimo sve svete kako bi po primjerima njihova života i mi pronašli put koji vodi u vječnost. Toliki proglašeni sveci, toliki zagovornici, svakodnevno nam svjedoče obećanu besmrtnost na koju smo pozvani. Opširnije pročitajte OVDJE.

Biskup Rogić predvodio misu na groblju Kvanj

Na glavnom gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku središnje koncelebrirano misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović. U propovijedi je biskup istaknuo kako se „danas Crkva raduje svima svetima jer je Bog odgovorio na najdublje čežnje ljudskog bića i otkrio nam svu ljepotu i veličinu ljudskog života da ovdje na zemlji nismo lutalice od granice rođenja do granice smrti“. Opširnije pročitajte OVDJE.

Biskup Glasnović predvodio misu na groblju Boninovo

Varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je euharistijsko slavlje u crkvi Dobrog Pastira kraj varaždinskog groblja. Sveci su sretni ljudi, naslovio je mons. Radoš homiliju promišljajući u uvodnom djelu o karakteristikama svetaca. Istaknuo je da su sveci normalni ljudi koji su živjeli svakodnevne i obične živote, u različitim staležima, stupnjevima obrazovanja, različitih sposobnosti i interesa, iz svakoga kraja. Više pročitajte OVDJE.

Biskup Radoš predvodio misu svetkovine Svih svetih u crkvi Dobrog Pastira

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan svečano misno slavlje predvodio je na pulskom gradskom groblju Monte Ghiro. Govoreći o svetkovini Svih svetih, biskup je podsjetio da u vjerovanju izražavamo vjeru u ‘uskrsnuće mrtvi, život vječni te općinstvo svetih, ta je vjera razlog povezivanja svetkovine Svih svetih i Dušnoga dana. Opširnije pročitajte OVDJE.

Biskup Milovan predvodio misu na groblju Monte Ghiro

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u kapeli Svih svetih na gradskom groblju Sv. Marije Magdalene predslavio je središnju misu. Predslavitelj je potaknuo okupljene da mole za one koji su pokopani na tom groblju, kao i za one pokopane na drugim grobljima. Kazao je da ima i onih koji ne znaju za grobove svojih pokojnih. Opširnije pročitajte OVDJE.

Proslavljena svetkovina Svih svetih u Gospiću

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja