Budi dio naše mreže

Misno slavlje u povodu dvanaeste srijede Velike pobožnosti svetom Josipu 7. travnja predvodio je upravitelj Župe svetog Franje Ksaverskog iz karlovačkog naselja Švarča vlč. Duje Kurtović, u koncelebraciji s rektorom Nacionalnoga svetišta svetoga Josipa mons. Antunom Senteom.

/ im

Na adresu Nacionalnoga svetišta svetoga Josipa svakodnevno pristižu pisma iz svih dijelova Hrvatske, koja govore o snazi zagovora svetom Josipu. Jedno takvo pismo je na kraju misnoga slavlja okupljenim vjernicima pročitao mons. Antun Sente:

“Po zanimanju sam ugostitelj i ovo su bila za mene i moju obitelj zaista teška vremena. Mjesečno smo režije i najam s PDV-om plaćali oko 21.000 kuna. Najmodavac mi je dao 50 posto popusta zbog COVID-19, ali kad ne radite godinu dana, poput mene, nagomila se puno dugova i problema. Svega mi je bilo previše. Sve sam to stavila svetom Josipu u ruke. Molila sa svekrvom 30-dnevnicu. Nakon intenzivne molitve, pozvao me najmodavac na sastanak, uvjerena sam bila kako će tražiti da namirimo dug ili da odemo iz svoga doma jer je dug postao prevelik. Dogodilo se upravo suprotno, rekao mi je kako mi se svi dugovi opraštaju i da narednu godinu dana, dok se kao obitelj od silnih dugova na oporavimo, plaćamo samo 500 kuna najma. Ovo Vam pišem jer je snažno, gotovo nemoguće. Plačem od ganuća.”

Na kraju svoga pisma osoba je napisala: “Sveti Josipe, postavljam te za poglavara svojega doma i imanja svojega.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja