Budi dio naše mreže

Svečanom euharistijom koju je predvodio najmlađi hrvatski biskup Roko Glasnović, Kuća susreta Tabor u subotu, 6. kolovoza, proslavila je svoj jubilej. Iako je za to vrijeme u Taboru bio seminar, na misu je pristiglo mnoštvo ljudi iz krajeva cijele Hrvatske. Čestitke Taboru uputio je papa Franjo, u posebnom pismu i slici koju je Kuća susreta Tabor dobila na dar od Svetog Oca.

/ mp/IKA

U koncelebraciji sudjelovali su još svećenici, fra Milan Krišto provincijal hrvatske franjevačke provincije, gvardijan samoborskog samostana fra Željko Janjić i voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić. Misu su glazbeno animirali Davor Terzić i Luka Balvan, koji je ujedno prvi prije 25 godina zasvirao u Taboru.

Dubrovački biskup Roko Glasnović u svojoj homiliji približio je svim vjernicima značenje dana Preobraženja, što je zapravo Preobraženje i zašto ga slavimo.

„Upravo na taj dan Preobraženja, Isus je preobrazio narav što je od Adama primio prekrio ju je svojim sjajem i tako ju pobožanstvenio. Tabor je Božje mjesto, sveti prostor. Preobraženje je preobrazba, pretvoriti se u nešto drugo, i mi se želimo preobraziti. Kakve maske i kakve preobrazbe očekujemo? Preobraženje Gospodinovo našlo je svoju aktualizaciju u liturgiji Crkve i tu se događa Preobraženje. Koji su simboli Božje prisutnosti? – Gora, oblak, svijetlo, glas, strah. Dok se Isus molio na gori, izgled lica mu se mijenjao, kao i mnogim svecima“, nastavio je propovjednik postavivši pitanje:

„Kako je bilo na Taboru, kako je bilo kroz ovih 25 godina ovdje na Taboru? Lijepo, milosno, no važno je vratiti se u život i vratiti se svom poslanju, slušati Isusa koji će nas poučiti. Preobraženje je izuzetno važno za sve nas, obnavljanjem pameti da mognemo razabirati što je Bogu milo, savršeno i u najtamnijoj noći Isus nam je svjetlo, zato se popnimo s Isusom na goru Tabor, i dopustimo da nas iznutra dotakne Isusovo svjetlo“, zaključio je biskup Glasnović. 

Proslava 25 godina Kuće susreta Tabor

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja