Budi dio naše mreže

Karmelićanin i župnik u Remetama o. Antonio Mario Čirko predstavio je svoju knjigu stripova Župnikov dnevnik u stripu u HKR-ovoj emisiji Aktualno u petak, 8. srpnja. Kako je strip nastao, kome je namijenjen i gdje se može nabaviti možete doznati u nastavku.

/ md

O. Čirko istaknuo je kako je neizmjerno Bogu zahvalan na novoj knjizi i njegovome nadahnuću koje traje još od 2016. godine. “Imao sam jedan poticaj da sva ona događanja u Crkvi prenesem u strip koji će biti razumljiv svima koji čitaju”, kazao je o. Čirko o novoj knjizi stripova čiji je smisao ohrabriti vjernike u ovo doba kušnji kroz humor. “Kroz humor možemo prepoznati i Božji govor jer Bog na razne načine želi doprijeti do vjernika”, poručio je.

Tako je došao jedan gospodin koji je na ovo moje pitanje odgovorio ‘Nisam ponio naočale’, na što sam ja njemu odgovorio ‘Vjerujte, nisu vam potrebne’.

Strip se nalazi na župnoj stranici remetske župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, a objavljivan je i na portalu Hrvatske katoličke mreže svakog ponedjeljka. Na pitanje gdje pronalazi inspiraciju, o. Čirko istaknuo je kako ideja dođe spontano te u razgovoru s vjernicima. “Kako smo u svibnju imali molitve krunice u Gospinom vrtu, kada bih došao u Gospin vrt pitao bih vjernike hoće li moliti koju deseticu. Tako je došao jedan gospodin koji je na ovo moje pitanje odgovorio ‘Nisam ponio naočale’, na što sam ja njemu odgovorio ‘Vjerujte, nisu vam potrebne’. I tako je nastala jedna ideja za strip”, kazao je i dodao kako mnoga nadahnuća nastanu i zahvaljujući djeci.

Knjiga stripova Župnikov dnevnik u stripu

O. Čirko preporučio je strip svima koji imaju otvoreno srce i svim ljudima dobre volje. “Ovu knjigu stripa možete nabaviti u remetskoj suvenirnici, a uskoro će se moći nabaviti u kršćanskim knjižarama”, poručio je.

Radost i humor koji zrače iz knjige mogu se kako kaže o. Čirko pronaći i u vremenima kušnje. “Može nam biti teško, možemo imati teške životne probleme, ali kada imamo iskustvo prisutnosti Božje blizine, to u nama rađa duboki mir i tada dolazi radost i potom znamo da će sve biti dobro”, istaknuo je o. Antonio Mario Čirko.

Stripove je nacrtao remetski župljanin Hrvoje Habljak koji vjerno prenosi ideje župnika o. Čirka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja