Budi dio naše mreže

Povodom svetkovine svetih Petra i Pavla, apostolskih prvaka koji su umrli mučeničkom smrću, posjetili smo zagrebačku župu sv. Petra. Za Hrvatsku katoličku mrežu župnik Župe sv. Petra Josip Golubić otkrio je što spaja Svetu Zemlju i zagrebačku crkvu sv. Petra.

/ mp

Vlč. Golubić istaknuo je kako od sv. Petra, apostola kojeg je Isus pozvao, u Novom zavjetu nema zanimljivijeg lika i karaktera.

“Kao malo tko on nam može biti primjer u kojem se možemo ogledati, i kao oni koji su slabi, oduševljeni ili pokajnici”, nadodao je naš sugovornik.

U razgovoru nam je otkrio kako se iza oltara u crkvi sv. Petra nalazi jedan poseban kamen.

“Prije nekoliko godina imali smo župna hodočašća u Svetu Zemlju. U mjestu gdje je Isus pitao Petra nakon uskrsnuća ‘Ljubiš li me?’ zagazili smo na Genezaretsko jezero. Tada smo uređivali crkvu pa mi je pala ideja da uzmemo jedan kamen kako bi na taj način povezali mjesto gdje je bio sveti Petar i našu crkvu. Tko zna možda je na tom kamenu stajao sveti Petar ili sam Gospodin? Taj kamen kod uređenja oltara stavljen je ispod slike sv. Petra”, poručio je župnik Župe sv. Petra Josip Golubić.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja