Budi dio naše mreže

Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski povodom Dana Europe 9. svibnja oduševio je izvedbom Ode radosti, službenom himnom EU, snimljenoj u prekrasnoj Imotskoj krajini. 

/ ps

Inicijativa je započela kada su članovi Gradske glazbe primili e-mail od Delgacije Euopske unije u Ženevi nakon otkazivanja koncerta, gdje su trebali 4. svibnja nastupiti u Victoria Hall-u. Zamolili su ih ako bi mogli ipak virtualno snimiti Europsku himnu, kako bi ju onda mogli proslijediti svojim članicama kao čestitku.

To je urodilo video-uratkom višestruko nagrađivanog orkestra, koji ove godine slavi 150 godina postojanja. Uz dozvolu gradskog stožera i poštujući sve mjere, svirači su svirali Odu radosti usred Imotskog i Imotske krajine, uključujući Imotske skaline, Modro i Crveno jezero te jezera u općinama Lokvičići, Ričice…

U izradu videa bili su uključeni i Ljubomir Glibota kao glazbeni producent, Boško Ćosić koji je bio zadužen za video produkciju te dirigent orkestra Ivan Glibota Crni.

Eto, tako će naša glazba na svojevrstan način čestitati Europi njezin dan u subotu 9. svibnja.

Dirigent Ivan Glibota Crni istaknuo je za službene stranice Hrvatskog puhačkog orkestra kako su dobili vrlo pozitivne povratne informacije.

“Oduševljeni su, zovu nas da svakako odradimo koncert u nekom povoljnijem vremenu. Eto, tako će naša glazba na svojevrstan način čestitati Europi njezin dan u subotu 9. svibnja. Usuđujem se reći da pored ovih šest titula prvaka Hrvatske ovo je i najljepši dar glazbi za njezin 150-ti rođendan kojega obilježavamo ovoga ljeta”, poručio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja