Budi dio naše mreže

Ključna riječ: europska-unija

ZA OBITELJ "Neka obitelj bude u središtu politika EU"

Uoči izbora za Europski parlament, Europski savez udruga katoličkih obitelji (FAFCE) je na Svjetski dan obitelji, 15. svibnja, pozvao sve odgovorne da upravo obitelj stave u središte budućih politika Europske unije.

Sveci prvi put na redovnim kovanicama eura iz neke od zemalja članica Europske unije

Bugarska će biti prva država članica EU-a koja će imati svece kao motive na uobičajenim kovanicama eura. Ova zemlja bi se trebala pridružiti eurozoni 1. siječnja 2025. godine. Zaštitnik Bugarske, Ivan Rilski, pojavit će se na kovanici od 1 eura, dok će se monah Pajsije Hilandarac pojaviti na kovanici od 2 eura, objavila je Bugarska narodna banka nakon što je ranije ovaj tjedan dovršila proces koordinacije i odobrenja dizajna kovanice.

Institut Ordo Iuris postao meta napada velikih lobističkih organizacija

Prošlog je mjeseca Europskoj komisiji poslano pismo u kojem predstavnici velikih svjetskih lobista od EU povjerenika traže hitan sastanak kako bi se razgovaralo o aktivnostima poljskog Instituta Ordo Iuris, piše u priopćenju iz tog Instituta. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

BIRAM HRVATSKU Mjera koja iseljenim Hrvatima daje motiv za povratak

Nova Vladina mjera „Biram Hrvatsku”, koja će stupiti na snagu 1. siječnja 2022., trebala bi iz inozemstva privući naše sugrađane koji su odselili. Vlada će ovom mjerom poticati i preseljenje poslovanja iz razvijenih centara u manje razvijene krajeve Hrvatske.

„Predsjedanje Europskom unijom treba iskoristiti za bolje pozicioniranje u svijetu, ali i za promjene u samoj Hrvatskoj”

Spremnost Hrvatske da predsjeda Europskom unijom, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu 15. siječnja. O izazovima i prednostima govorili su bivši ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Stjepo Bartulica te pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove i Europsku uniju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Marko Babić. Urednik i voditelj emisije Vlatko Ojvan.

ARGUMENTI Rasplet i posljedice Brexita

Zbog neuspjelog provođenja Brexita, u Velikoj Britaniji će 12. prosinca biti održani prijevremeni parlamentarni izbori. O izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije danas je bilo riječi i u našoj emisiji Argumenti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja