Budi dio naše mreže

Splitska promocija knjige novinara Darka Pavičića „Međugorje – Prvih sedam dana“ (Cijela istina o ukazanjima od 24. lipnja do 3. srpnja 1981.) bit će u ponedjeljak 16. ožujka u dvorani Franjevačkog klerikata o. Ante Antića, Put iza Nove bolnice 10 c u Splitu. Predstavljanje moderira Blanka Vlašić, a sudjeluju fra Ante Vučković i Darko Pavičić.

/ dt

Organizator promocije je Udruga alumnija KBF-a u Splitu „Teofil“, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Knjiga „Međugorje – Prvih sedam dana ukazanja“ detaljna je rekonstrukcija događaja tih prvih dana međugorskog fenomena, a inspirirana je neslužbeno objavljenim nalazom Međunarodne istražne komisije Svete Stolice za Međugorje, koju je papa Benedikt XVI. povjerio kardinalu Camillu Ruiniju i koja je, prema medijskim izvješćima, dala pozitivno mišljenje o autentičnosti upravo tih „prvih sedam“, tj. deset dana ukazanja od 24. lipnja do 3. srpnja 1981. Članovi komisije izjasnili su se s 13 glasova za priznanje nadnaravnosti ukazanja, jedan je član bio protiv, a jedan suzdržan. Komisija je, također, utvrdila da su mladi vidioci bili psihički normalni te da su bili iznenađeni time što im se dogodilo i da nisu bili pod utjecajem franjevaca iz župe ili bilo čega drugoga iz njihove okoline…

Autor Darko Pavičić razgovarao je sa svjedocima toga vremena: svih šestero vidjelaca, župnikom fra Jozom Zovkom, roditeljima vidjelaca, njihovim susjedima i prijateljima, tj. ljudima koji su im bili najbliži tih prvih dana i cijelo su vrijeme provodili s njima. Također, koristio je svu raspoloživu literaturu iz toga doba te jedinstveni materijal – audio snimke razgovora župnika fra Joze Zovka s vidiocima tih prvih dana, koje je župnik Zovko snimao i snimke su ostale sačuvane do danas. Iz prikupljenog materijala nastala je knjiga posebne dinamike i snažne autentičnosti, opisujući detaljno sva ondašnja zbivanja, koja bi, kao što se pretpostavlja, mogla biti temelj za službeno priznanje međugorskog fenomena i tamošnjih ukazanja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja