Budi dio naše mreže

Trideset šestero djece romske zajednice u Župi sv. Petra i Pavla ap. u Petrijancu primilo je sakrament krštenja u petak 21. lipnja ove godine.

/ mdj

“Bila je to velika radost kako za obitelji te djece i čitavu romsku zajednicu, tako i za samu Župu koja je sada bogatija za trideset šestero novih krštenika, članova crkvene zajednice”, poručuju iz Župe.

Dan kasnije, u subotu 22. lipnja također u župnoj crkvi u Petrijancu, trideset jednan vjeroučenik, inače starija braća i sestre novokrštenika, primilo je sakrament prve svete pričesti. “Bilo je izuzetno radosno, veselo, obitelji su bile radosne, djeca su prekrasno pjevala”, rekla je vjeroučiteljica Kristina Čačić pohvalivši sve koji su došli na misu i pripomogli u animiranju mise da ovo svečano slavlje za djecu i obitelji zaista bude lijepo.

 “Mi smo svi sretni što je vlč. Ivan Sakač, župnik u Petrijancu, cijele godine ustrajao u pripremnim katehezama za kandidate za prvu svetu pričest” istaknula je vjeroučiteljica Čačić.

Pri kraju misnog slavlja djeca su zahvalila župniku te mu poklonila prigodni dar: uz cvijeće su mu darovali i japansku trešnju koja će biti zasađena u dvorištu župne kuće u Petrijancu na trajni spomen za sve što vlč. Sakač čini za ovu romsku zajednicu koja pripada Župi Petrijanec.

Zahvalu su uputili i učiteljici glazbene kulture iz OŠ Kuršanec Mariji Šobak koja je pripremala djecu te su otpjevala cijelu dječju misu. Pripremne kateheze za sakramente krštenja i svete pričesti održavale su se u Pastoralno-misijskom centru sv. Ivan Krstitelj te je vlč. Sakaču u pripremama pomagala voditeljica Centra i vjeroučiteljica Kristina Čačić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja