Budi dio naše mreže

SKAC Palma najavljuje i poziva na radionicu iz ciklusa „Temelj(i) obitelji“ – „Moje dijete – digitalni urođenik?“ Ovu online radionicu koja će se održati 26. travnja u 18 sati vodi Katarina Perić Pavišić, psihologinja i asistentica na Institutu Ivo Pilar, koja je doktorirala na temi roditeljskih učinaka na problematično korištenje interneta kod djece u ranoj adolescenciji.

/ mdj

“Nalazimo se u vremenu koje se često naziva i digitalno doba. Naša svakodnevica ispunjena je uređajima digitalne tehnologije, a mobiteli su nešto što nosimo sa sobom gdje god krenemo. Svi znamo da to može imati puno prednosti, kao što je povezivanje s ljudima koji nam nisu u blizini, ali ono što nas sve brine su moguće negativne strane korištenja uređaja digitalne tehnologije. Posebno nas može brinuti ometajuća uloga mobitela u odnosima u kojima se nalazimo. No, puno je još toga što nas brine i što se pitamo, je l da?”, poručuju organizatori.

Na radionici će se razgovarati o tome što misle znanstvenici i stručnjaci o tome koliko korištenja mobitela (i uređaja digitalne tehnologije) je optimalno za određenu dob djeteta, što djeca rade na mobitelima, ali i kako pronaći moguće alternativne aktivnosti u slobodno vrijeme. “Dotaknut ćemo se i toga kako mobiteli mogu ometati naše odnose i interakcije, bilo oni roditeljski, partnerski ili neki drugi”, navode.

Za susret se nužno prijaviti putem obrasca do 25. travnja. Predviđeno trajanje susreta je 90 minuta.

Ako imate bilo kakvih pitanja, budite slobodni javiti se na mail odnosi@skac.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja