Budi dio naše mreže

Ova formacija nije kao neka klasična edukacija s ciljem slušanja predavanja, odrađivanja zadataka i učenja tehnike. Ona je jedan proces u kojem Bog i ti skupa razvijete odnos.

/ mdj

U rujnu SKAC Palma organizira novi “Tečaj za pratitelje u duhovnim vježbama”. Najjednostavnije rečeno, duhovni pratitelj je osoba koja moli i zajedno sa sudionicima duhovnih vježbi traži Boga.

Zašto bi trebao razmisliti zove li Bog baš tebe u tu avanturu? Pitali smo pratitelje koji su prošle godine sudjelovali na prvom modulu formacije, u koji i tebe zovemo da se uključiš, donosi SKAC.

“Početak formacije za pratitelja za mene je bilo transformacijsko iskustvo koje produbilo moj odnos s Bogom, ispunilo život molitvom i pomoglo mi u velikoj promjeni životnih navika. Fizički i duhovno sam izišao kao drugi čovjek. Bog uvijek radi drugačije od naših predodžbi i očekivanja. U prvom vremenu se, u mom slučaju, radilo najviše o ljubavi. Kako zavoljeti, kako biti voljen, kako primati milosti i kako željeti služiti iz te punine.”

Ova formacija nije kao neka klasična edukacija s ciljem slušanja predavanja, odrađivanja zadataka i učenja tehnike. Ona je jedan proces u kojem Bog i ti skupa razvijete odnos. Najvažnija promjena koja mi se u ovoj formaciji dogodila jest prihvaćanje i prepuštanje Božjoj ljubavi. Osjećaj da moram zaslužiti, da se trebam iskupiti i žrtvovati bio je prisutan u svim porama mog života pa i u odnosu prema Bogu. Sada živim radosnije i slobodnije. To mi ulijeva povjerenje da će Bog doći i osobama koje ću pratiti baš onako kako im je potrebno.

U SKAC-u je organizirana trajna formacija kroz module za sve koji su pratitelji, a s obzirom na iskustvo, uključuje: učenje o ignacijevskoj duhovnosti i duhovnim vježbama sv. Ignacija; stjecanje znanja i vještina za vođenje drugih u molitvi kroz predavanja, čitanje, samorefleksiju i osobnu molitvu te povezivanje vlastitog iskustva s praćenjem drugih u molitvi.

Formacija za nove pratitelje počinje u rujnu i prvi modul ne uključuje aktivno praćenje sudionika.

Ako ste:

  • Prošli duhovne vježbe u svakodnevici i/ili šutnji
  • Svakodnevno tražite Boga u svojim iskustvima (egzamen, osvrt na dan…)
  • Redovito dijelite iskustva Boga s duhovnikom ili bliskom osobom
  • Imate želju služiti kao pratitelj
  • Spremni pripremati se za tu službu molitvom te tjednim susretima kroz godinu dana

Pošaljite do 30. lipnja na idom@skac.hr.

  • Motivacijsko pismo od 1 kartice u kojem opišite
    • 3 osobine za koje držite da će vam pomagati
    • 3 osobine koje bi vam mogle stvarati poteškoće u službi pratitelja
  • Preporuku svog župnika, duhovnika ili neke druge duhovne osobe koja vam može pomoći u potvrdi vaše odluke

Program tečaja zahtjeva odvajanje otprilike 8 sati tjedno:

  • jer ste kroz cijelu formaciju u svojim duhovnim vježbama u svakodnevici – razmatranja i razgovori s pratiteljem (listopad-lipanj),
  • sudjelujete na vikend formaciji u rujnu;
  • imate formativne susrete svaki drugi tjedan utorkom i jednom mjesečno subotom (listopad-lipanj)

Predložena kotizacija kojom pokrivamo troškove prostora, režije, okrijepu i materijale je 110 eura. Za više informacija javite se na: idom@skac.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja