Budi dio naše mreže

Na poticaj patra Ivana Ike Mandurića, u subotu, 4. travnja, započela je online krunica Hrvata svega svijeta koja je naišla na potporu nekoliko desetaka tisuća Hrvata diljem svijeta. Krunica će se moliti s početkom u 14 sati po hrvatskom vremenu, za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere, u subotu 9. svibnja.

/ at

Krunica će se može pratiti OVDJE.

Detaljnije informacije o krunici potražite na Facebook stranici OVDJE.

Krunicom koordinira pater Ike Mandurić.

Predmolitelji:

Mons. Marin Barišić

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić rođen je u župi Vidonje 1947. godine. Nakon diplome iz teologije upisao je poslijediplomski studij, a dovršio ga je doktoratom iz biblijske teologije. Za svećenika je zaređen 1974. godine u Vidonjama, za biskupa 1993., a za Splitsko-makarskog nadbiskupa imenovao ga je papa Ivan Pavao II. 2000. godine. Potpredsjednik je Hrvatske biskupske konferencije, član Stalnoga vijeća HBK, predsjednik Vijeća HBK za nauk vjere, predsjednik Biskupske komisije HBK za dijalog sa Srpskom pravoslavnom Crkvom i predsjednik Hrvatskoga papinskog biblijskog djela.

Marko Perković Thompson

Pjevač Marko Perković rođen je 1966. godine u selu Čavoglave u Zagori. Hrvatski je glazbenik i izvođač pjesama s domoljubnom, ljubavnom i religijskom tematikom. Po početku Domovinskog rata Marko se pridružio kao dragovoljac Zboru narodne garde. Hrvatskoj javnosti postaje poznat 1991. kada izlazi njegova pjesma “Bojna Čavoglave” koja je pružala snažnu poruku i moral hrvatskim vojnicima za vrijeme Domovinskog rata. Na svojim koncertima okuplja jako velik broj ljudi, a na dan proslave Oluje u Čavoglavama uspijeva okupiti i preko 100 tisuća obožavatelja. Najveće blago mu je obitelj. Video u kojem Thompson poziva na molitvu:

Vlč. Ivica Komadina

Vlč. Ivica Komadina rođen je 1950. u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaređen je 1974. godine u Pologu kod Mostara. Najveći dio svog svećeničkog života proveo je u različitim župama i sa različitim poslanjima širom Njemačke. Od 2011. pa sve do danas obnaša službu delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj.

Fra Miroslav Jelić

Fra Miroslav Jelić iz župe Dubrava, rođen 1981. Voditelj Hrvatskog katoličkog centra u Canberri, član provincije Bosne Srebrene. Svoj mandat u Canberri, započeo je u kolovozu 2012. godine. Uz pomoć svojih župljana obnovio je crkvu sv. Augustina – napravili su nešto što još nije viđeno u biskupiji Canberra. Najmlađi je svećenik u australskom glavnom gradu.

Obitelj Rusan iz Zagreba

Matija Rusan mladi suprug, koji od svega četiri mjeseca braka, već dva i pol mjeseca vodi bitku sa tumorom na limfnim čvorovima. Kao predstavnik svih bolesnika predmolit će jednu deseticu sa suprugom Martom.

Obitelj Borhi iz Argentine

Cecilija i Marijan Borhi vjenčali su se prije 20 godina. Oni su prva generacija Hrvata rođenih u Argentini. Od malih nogu bili su aktivni u hrvatskoj zajednici, posebno u Hrvatskom Katoličkom Centru sv. Nikola Tavelić u Buenos Airesu. Imaju troje djece: Matiasa, Luciju i Claru.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja