Budi dio naše mreže

Kako bi zaštitili građane od širenja koronavirusa, gradske uprave su diljem Hrvatske unijeli neke promjene u svoje gradove.

/ mp

Zagreb

U Zagrebu su se počele provoditi mjere za osiguravanje vozača javnog prijevoza. Ubuduće vozači neće otvarati prva vrata kod ulaska putnika u tramvaje i autobuse te da od sutra neće prodavati karte.

Zagrepčanima su postavljeni mobilni kontejneri ispred Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u kojima se građani mogu testirati na koronavirus.

Pooštrene su mjere i ulaska u zagrebačke Domove zdravlja. Svi pacijenti koji imaju respiratorne teškoće zamoljeni su da ne dolaze u prostore domova već da telefonom ili putem e-miala kontaktiraju svojeg liječnika.

Vodeći računa o zdravlju i smanjenju mogućnosti širenja koronavirusa, djelatnici Čistoće od ponedjeljka 23. ožujka kreću s pranjem spremnika za otpad.

Osijek

Ulazak na osječku tržnicu  je limitiran isključivo kroz glavni prolaz s tim da se istovremeno u prostoru može nalaziti maksimalno 100 osoba, uz obvezno dezinficiranje ruku prilikom ulaska te održavanje razmaka od 1 metar u redu, pred vitrinama i klupama.

Dubrovnik

Javni prijevoz u Dubrovniku idućih je 15 dana besplatan, ali je zabranjen ulaz na prednja vrata. Također, kako bi se zaštitio vozač od eventualne zaraze, njegov prostor odijeljen je posebnom trakom.

Sisak

U Sisku prije ulaska u Opću bolnicu svi pacijenti moraju proći kroz trijažni šator.

Koprivnica

Preko puta Zavoda za hitnu medicinu u Koprivnici je proradila ordinacija za pacijente sa sumnjom na koronavirus koja će raditi 24 sata. Osigurana je i telefonska linija 048/279-637 za sve potrebne liječničke savjete.

Varaždin

Odlukom Stožera civilne zaštite, Socijalna samoposluga “Kruh. sv. Antuna” zatvorena je do 1. travnja.

Čakovec

Prevoditeljska agencija Translator u Čakovcu odlučila je u znak solidarnosti do 15. travnja pružati besplatne pismene prijevode medicinske dokumentacije te usluge usmenog prevođenja telefonom.

Rijeka

Dječji vrtići i osnovne škole Grada Rijeke će tijekom dvotjedne obustave odgojno-obrazovnih procesa u svojim ustanovama, organizirati prihvat djece koja nemaju alternativne mogućnosti zbrinjavanja. Roditelji koji nemaju nikakve mogućnost alternativnog zbrinjavanja djece, njihova djeca biti prihvaćena i zbrinuta u vrtiće i škole kojima je osnivač Grad Rijeka.

Šibenik

Vodovod i odvodnja u Šibeniku svaku daljnju komunikaciju sa strankama odvijaju isključivo putem telefona i elektronski, a sve s ciljem suzbijanja i prestanka širenja koronavirusa.

Tisno

Odlukom načelnika u Tisnom zatvoreni su svi kafići.

Vukovar-srijemska županija

Nalaže se odgoda svih okupljanja stanovništva na otvorenom ili zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, kao i sve manifestacije, sportska natjecanja, treninzi i kulturne priredbe. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata i restorana u vremenu od najranije 6 sati do najkasnije 18 sati uz iznimku rada dostave i Pučke kuhinje te pridržavanie svih mjera predostrožnosti. Preporučuje se svim građanima Vukovarsko-srijemske županije da bez prijeke potrebe ne putuju izvan Vukovarsko-srijemske županije, posebice da ne putuju u inozemstvo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja