Budi dio naše mreže

"Ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće saznati. Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima." (Mt 10, 26-27) Pokazatelj da se ove riječi ostvaruju je činjenica kako je nedavni vikend bio ispunjen evangelizacijskim sadržajima iz Hrvatske. Naime, od 8. do 10. svibnja održano je gotovo istovremeno pet online Seminara nove evangelizacije pod zajedničkim nazivom "Kako do susreta sa živim Bogom?",

/ hjb

Kako prenosi portal hagio.hr, voditelji seminara bili su članovi Zajednice Molitva i Riječ iz Hrvatske, a sudionici seminara iz Hrvatske i svijeta. Prijavljenih za seminar je bilo više od 270 tako da je, umjesto jednog, održano pet seminara. Unatoč tome, svi zainteresirani nisu se uspjeli uključiti na seminare tako da će od 22. do 24. svibnja biti održani novi seminari. Sve informacije o tome mogu se pronaći OVDJE.

Neka od iskustava sudionika

Doživjela sam slobodu od tuđih očekivanja. Mogu slobodno i normalno komunicirati, bez knedle u grlu, lupanja srca, kako u svakodnevnom govoru, tako i u grupi.

N.N.

Ja sam skrivena jer pola vremena plačem, a nisam to spremna dijeliti s drugima… Prvi put me doista diraju riječi voditelja i priznajem sebi svoje rane… Ja sam već sjedila u dvoranama i slušala sve to, ali sam si govorila ‘ja sam super’ i nisam dopustila da riječi dopru do mene.

A.T.

Ovaj seminar me ponovno probudio i osvježio. Spoznala sam svoju dragocjenost i egzistenciju. Moja duša mi progovara: ‘Podigni glavu i idi naprijed, nemoj stati.’ Spoznajem koliko je važno prihvatiti ovaj život i praštati. Biti uvijek s Isusom i tražiti Njegov pogled. Svaki seminar probudi u meni nešto novo, tako je i ovaj – donijela sam odluku ustrajati u strpljivosti, prihvaćanju bližnjih, gledati samo u dobro i aktivirati svoje talente. Gledajući lica sudionika seminara, pomislila sam, koje li radosti u njihovim očima i svima nam je isti cilj doći do živoga Boga. Kada su drugi svjedočili, to je i mene obogatilo i tu sam shvatila koliko smo različiti, a pred Isusom svi jednaki.

Vesna Čirjak, Zagreb

Gospodari volje i sluge savjesti

Otkrila sam da ne moram stalno zazivati Duha Svetoga. On je već u meni, čeka da surađujem u aktiviranju snaga sakramenata u meni. Urezale su mi se riječi voditelja Marijana “Budimo gospodari volje, a sluge savjesti” i voditeljice Zrinke: “Predajem ti se, Gospodine, reži okove mene stare, učini me novom”. Smiješak ne silazi s mojih usana, a dolazi iz dubine srca – neočekivana lakoća postojanja – otkako predadoh svu sebe Gospodinu.

Ivana Knezović

Sve dobro se može činiti samo u snazi Duha Svetog i samo ako pustimo Isusa u svoj život, da nas On mijenja svaki dan iznova.

Što se tiče iskustva, zaista sam prije svega oduševljen, ali i nekako zatečen i uhvaćen u mrežu pitanja koja u meni odzvanjaju. Nešto se dogodilo u meni što ne znam objasniti, ali znam da mi je pokazalo da trebam primijeniti neke stvari na sebi i da je u meni oživio molitveni duh te otvorio neke nove sfere za koje nisam ni znao da se nalaze u meni. Kao da sam dobio drugu dioptriju. Zaista čeznem nastaviti se formirati i bolje upoznati hagioterapiju.

Redovnik, N. D.

Hvala voditeljima na seminaru, bio je predivan. Kolika je samo snaga Duha Svetoga koji je preko malog mobilnog ekrana i naših dragih voditelja stavljao živu riječ u moje srce. Moram priznati, u početku sam bila malo skeptična kako će sve to izgledati, hoću li se moći sabrati i čuti. Kao da sam zaboravila da nema te prepreke koju Duh Božji ne može premostiti, niti situacije koju On ne može okrenuti na dobro. Ovaj seminar mi je zato posebno iskustvo. Još jednom mi je pokazao da su moje misli jedno, a Božje drugo. U početku je bolno mijenjati se, ali najljepše radosti su tu. Ono što je moja slabost, postat će moja jakost. Bog silno želi da Ga slijedimo, otvarajući naša srca i pripremajući ih za neizmjerne darove. Ponekad ima padova i neizvjesnosti…, ali ustrajmo. Samo uporni ostvaruju Kraljevstvo Božje, a ja želim živjeti kako mi je obećano u Evanđelju, u punini i radosti života u trojedinom Bogu. Seminar smo završili riječima BUDITE HRABRI i dopustite Duhu Svetom da djeluje u vašim životima. Napravite taj potrebni prvi korak i prepustite se.

Ivona Jurić

Duh Sveti je u mome životu sve posložio u pravi red. Donio mi je Oca u život kao sigurnu ruku koja me stvorila i koja me stvara i dalje. On mi je apstraktnog Isusa u meni oblikovao u stvarnog Isusa iz Evanđelja.

Robert

Žirevi u nama žele postati hrastovi

Odavno sam želio prisustvovati ovakvim seminarima, ali nisam imao priliku jer od rata živim i radim u Essenu. Duh Sveti je potaknuo neke u ovoj krizi koronavirusa da krenu u organizaciju i realizaciju online-seminara i to je bila prilika za mene. Voditelji su nam veoma uspješno prenijeli svoja iskustva. Bog ih blagoslovio! Sudionici tečaja su svojim javljanjima u meni poticali aktivnije sudjelovanje. Zbog vremenskih ograničenosti kratko sam se javljao, a svakako bih imao želju više pitati i razgovarati o Duhu Svetom! Shvatio sam da je moj duh, nažalost, još uvijek dosta nerazvijen. Moj cilj je da od tog žira nastane ogroman hrast! Bog vas sve čuvao i doveo u svoje Kraljevstvo, kamo se i ja nadam doći.

Josip

Foto: pixabay.com

Na ovom seminaru me jako dotaklo dok se govorilo o Duhu Svetomu, o snazi sakramenata i o toj silnoj snazi gdje mogu posvijestiti tu mogućnost i predati sve što me sputava i onemogućava Duha Svetoga da me obnovi u novu. Nekako se vidim ispred upitnika, ja ili svijet? Ako odaberem svijet, onda sam izgubljena, ali kad se opredijeljujem za sebe, to je ona snaga duha da mogu razmišljati i odlučivati bez straha i obzira. Ulaziti dublje u svoju nutrinu i otkrivati sve one sadržaje koje je Bog dao čovjeku kao otac svojoj djeci, a to je ona beskonačna dobrota, sloboda, snaga i sva ta Božja moć koju treba iskoristiti na pozitivan način i u dobrotu.

Ružica Vukoja

Želim zahvaliti voditeljima, tehničaru i ostalim sudionicima. Svi ste divni! Dirnuli ste me u srce nekoliko puta. Malo sam i plakala. To je valjda normalno. U danima nakon seminara razmišljala sam o svemu što sam čula, čitala što sam tijekom seminara pisala. Vraća mi se povjerenje. Vidim svrhu i pomaže mi. To je jako lijepo. Jedva čekam sljedeći susret! Nadam se da ću uspjeti doći do unutarnjeg mira i blagostanja. Čeznem za tim. Jako je važno raditi na sebi i pronaći volju za ići naprijed.Uz puno truda, sve se može! Veliki pozdrav svima!

M.Č.

Dragocjen si u mojim očima i ja te ljubim!

Ovaj prvi virtualni seminar nadmašio je sva moja očekivanja jer me je duhovno oživio i donio novo svjetlo i jasnoću koja je u meni osvježila pohranjene istine naše vjere. Postalo mi je jasnije koliko je važno ući u sabranost i u sebi probuditi svijest da sam vrijedna i dragocjena samo time što postojim i koliko je važno spoznati svoju ljubljenost od Stvoritelja. Pred tom spoznajom nestaje svaki strah od zla koje vlada u svijetu, od smrti i bolesti te bilo koje druge patnje. Sada sigurno znam da je moj život položen u ruke Oca koji me neizmjerno ljubi.

Ivica

Foto: Pixabay.com

Utješna je misao da se zla ne treba bojati nego ga raskrinkati i tako svijetu donositi svjetlo i nadu.

Već dugo nisam na takav način komunicirala. Sve je prekrasno i brzo prošlo, tako da smo na kraju svi poželjeli da to još traje, poželjeli novi susret već idući tjedan. Poželjeli da ostanemo skupa i Isus s nama kao ona dvojica na putu u Emaus, jer ste nam još jednom posredovali živog Isusa kao osobu. Uveli ste Ga u naš život. I znam da tako moram činiti svaki dan, da se ne izgubim. Želim samo da ovo stanje moga srca traje vječno. Da zauvijek gori ovim žarom za Isusa. Da zauvijek gori za prijatelja čovjeka kojeg svaki dan srećem. Da ljubim sve vas divne ljude i s radošću kličem “Lijepo je što postojite!”.

Branka, Varaždinske Toplice

U nadi da ćete od 22. do 24. svibnja pronaći malo vremena za sebe i odazvati se seminaru, otkriti tko je Temelj vašega života i kako možete pronaći duboku sigurnost da ste voljeni i željeni, podsjećamo vas i na možda najpoznatiju rečenicu utemeljitelja Zajednice Molitva i Riječ prof. Tomislava Ivančića – LIJEPO JE ŠTO POSTOJITE!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja