Budi dio naše mreže

Uoči blagdana sv. Majke Terezije, na trsatskome svetištu će se 4. rujna održati prigodan program i misno slavlje s početkom u 18 sati.

/ ps

Svetica “našega” vremena, Majka Tereza iz Kalkute, slavi se u subotu 5. rujna, a u Svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci će se povodom njenog blagdana, 4. rujna, pred njenim kipom održati prigodan program i misno slavlje.

Program počinje u 18 sati, a u 18:30 će misno slavlje predvoditi vlč. Rikard Lekaj, svećenik Porečke i Pulske biskupije.

Sv. Majka Tereza, rođena Agnesa Gonxha Bojaxhiu, rođena je 27. kolovoza 1910. u Skopju i odrasla u dobrostojećoj albanskoj katoličkoj obitelji. Imala je deset godina kada joj je umro otac, nakon čega se još više posvetila vjeri. Već s 12 godina odlučila se za redovnički život, a s 18 godina pridružila se sestrama Gospe Loretske. U Kolkati je 1928. položila prvi zavjet i počela raditi u školi Svete Marije. 1950. osnovala je Družbu sestara misionarki ljubavi te je veliki dio svoga života provela skrbeći za odbačene i otpisane. Svojom požrtvovnošću i sebedarjem za potrebite postala je sinonim za ljubav prema bližnjemu i življeno evanđelje, a u tom smislu za mnoge predstavlja najznačajniju ženu 20. stoljeća. Preminula je 5. rujna 1997. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja