Skučeni i ograničeni prostor Prihvatilišta “Ruže sv. Franje” koji se nalazi uz crkvu sv. Romualda i Svih svetih na Kozali nedostatan je za sve potrebe s obzirom da korisnici ove karitativne ustanove nisu samo osobe s područja grada Rijeke, poručuje voditelj Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” Pjer Orlić. Dodaje da je ove godine napravljen je korak naprijed u vidu stambene zajednice koju trenutno koriste dvije osobe, ali i izrazio nadu da će problem preseljenja ove karitativne ustanove u veće i odgovarajuće prostore u bliskoj budućnosti biti riješen.

Punih 14 godina riječko Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje” svojim korisnicima pruža, ne samo smještaj i prehranu, nego i programe resocijalizacije koji ih pripremaju za pronalazak posla i početak novog života. No, i Prihvatilište je potrebno pomoći. Osim većeg odgovarajućeg prostora, primaju donacije trajne hrane i higijenskih potrepština. Možete pomoći i donacijom koju ćete ostaviti tijekom posjeta njihovom štandu kojega će imati u nedjelju 28. ožujka u Trsatskom svetištu.

Foto: Riječka nadbiskupija

Naime, ovo prihvatilište u subotu 27. ožujka i nedjelju 28. ožujka obilježava 14. godišnjicu kontinuiranog djelovanja. Franjevački skromno i u skladu s epidemiološkim mjerama proslava će biti u užem krugu korisnika i djelatnika ove karitativne ustanove za koje će 27. ožujka biti održana duhovna obnova i misa zahvalnica. U nedjelju 28. ožujka u Trsatskom svetištu na prigodnom štandu volonteri i korisnici izložit će predmete nastale na radionicama članova FSR-a, Frame, djelatnika i korisnika Prihvatilišta.