Budi dio naše mreže

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba, napominjući da se očekuju veće materijalne štete.

/ dt/IKA

“Intenzitet u epicentru ovog razornog potresa procijenjen je na VIII-IX stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Očekuju se veće materijalne štete”, izvijestila je služba na Twitteru.

U Petrinji je poginulo dijete, potvrdio je medijima gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Potres se snažno osjetio i u Zagrebu te diljem Hrvatske od Osijeka, Vukovara, Đakova do Poreča, Šibenika i Knina. Slušatelji Hrvatskoga katoličkog radija javljaju da se podrhtavanje tla osjetilo i u Beču, Klagenfurtu te u susjednoj Bosni i Hercegovini u Bihaću.

Očekuju se veće materijalne štete, objavila je Seizmološka služba.

Na Facebook stranici svetišta Majke Božje Remetske objavljen je videozapis snimljen u vrijeme potresa 29. prosinca u 12 sati i 19 minuta. Prema prvim informacijama koje je o. Čirko dao za Informativnu katoličku agenciju, dodatno su oštećeni glavni oltar, slavoluk u crkvi i ostale freske te je napuknut vanjski dio crkve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja