Budi dio naše mreže

U povodu ovogodišnje proslave svetkovine Velike Gospe Riznica splitske katedrale prvi put će sudjelovati sa svojim kulturnim programom za djecu, vjernike i sve posjetitelje, izvijestio je u utorak 20. srpnja Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

/ mp/IKA

Pred svetkovinu Velike Gospe u prostorima Riznice splitske katedrale, na Peristilu bit će organizirane tri radionice za djecu predškolske i školske dobi (6. kolovoza – likovna radionica; 10. kolovoza – radionica izrade krunica; 13. kolovoza – radionica izrade vijenaca od cvijeća i papira). Djeca će sudjelovati u izradi slika, krunica i vijenaca, a njihovi radovi bit će izloženi u Riznici katedrale te u kapelicama na Peristilu posvećenima Djevici Mariji.

Za sudjelovanje u radionicama roditelji se mogu obratiti na e-adresu (riznicasplit@gmail.com) ili na telefon Riznice splitske katedrale 021/ 271-942; 021/ 271-947.

U tjednu, pred samu svetkovinu Velike Gospe kustosi Riznice splitske katedrale organizirat će posebna vodstva za sve zainteresirane s naglaskom na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, ikonografsku zastupljenost Djevice u katedrali Sv. Dujma, Riznici splitske katedrale te na području Dalmacije.

S ovom godinom započinje jedan novi ciklus kulturnih događanja vezanih za proslavu blagdana Velike Gospe u Riznici splitske katedrale.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja