Budi dio naše mreže

Ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje sa suradnicima sudjelovala je u četvrtak, 25. veljače na prvom radnom sastanku partnera projekta „Josipov dom" održanom u hotelu „Adriatic" u Dubrovniku, čime su počele aktivnosti na uspostavljanju sustava podrške i rekonstrukciji objekta sigurne kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

/ mp/IKA

Dubrovačko – neretvanska županija bila je jedna od šest hrvatskih županija u kojima nije bilo sigurne kuće za zbrinjavanje žrtava nasilja, no kontinuirano se radilo i radi na osiguravanju prvo privremenog, a sada i trajnog rješenja, stoji na mrežnim stranicama županije.

Nositelj projekta “Josipov dom” je Dubrovačko- neretvanska županija, uz potporu Caritasa Dubrovačke biskupije kao projektnog partnera te Regionalne agencije DUNEA kao stručne pomoći u provedbi.

„Ovim projektom trajno rješavamo problem smještaja za žrtve nasilja”, istaknula je uvodno zamjenica župana Žaklina Marević zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u provedbi projekta.  

Projektne aktivnosti na radnom sastanku predstavile su Ivana Prce i Tea Sekulo iz Regionalne agencije DUNEA, te su dogovoreni sljedeći koraci u provedbi projekta. Na sastanku su sudjelovale i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Sastanak za projekt “Josipov dom”

Vrijednost projekta, koji se 85 % financira iz Europskog socijalnog fonda i 15 % iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske je 11,696.487,54 kuna, a završetak je planiran u srpnju 2023. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja