Budi dio naše mreže

U tijeku je akcija "Jedan mjesec s Marijom" Kršćanske sadašnjosti od 3. do 31. svibnja, u kojem su na popustu od 30 % brojni naslovi povezani s Marijom.

/ ps

“Djevica Marija izvor je nepresušnog nadahnuća istinske vjere, osobito tijekom svibnja, mjeseca koji joj je posebno posvećen. Čudo i ljepota njezine uloge u Božjem planu stalan su poticaj vjernicima na promišljanje i molitvu. Majka Božja, bezgrješno začeta, vazda djevica i nakon smrti uznesena na nebo – uz ove četiri istine prema Djevici Mariji uzdižu se mnoge molitve, i to kroz cijelu liturgijsku godinu. Ipak, u svibnju koji se smatra marijanskim mjesecom, okrenuti smo posebnom štovanju Marije, neodvojivo povezane sa spasenjskim djelom svojega Sina. Upravo tijekom svibnja imamo priliku bolje upoznati Mariju, usmjeriti joj svoje misli i molitve. Siguran pratitelj na tom putu, za sve one koji se na njega odluče, bit će i dobra knjiga”, poručuju iz izdavačke kuće Kršćanske sadašnjosti.

U Kršćanskoj sadašnjosti mogu se pronaći brojna izdanja vezana uz Mariju, od znanstvenih radova, poezije, sve do duhovne literature. Dio naslova Kršćanska sadašnjost izdvojila je u akciji nazvanoj Jedan mjesec s Marijom, koja traje od 3. do 31. svibnja, a uključuje popust od 30 % na niz izdanja. Sniženi naslovi mogu se pronaći ovdje, a među njima su naslovi poput “Svečani govori o Djevici Mariji” Ivana Damaščanskog, “O Mariji” Christophera O’Donnella, “Posveta Isusu Kristu po Mariji” p. Miljenka Sušca te Knjižica “Sto godina Fatime – Značenje Fatime za naše doba“. Uz ponuđena izdanja su također na popustu mariološki zbornici objavljeni u suizdanju s Hrvatskim mariološkim institutom KBF-a u Zagrebu.

Marija je ona koja zna pretvoriti špilju za životinje u Isusovu kuću, s nešto siromašne odjeće i obiljem ljubavi. Ona je mala Očeva službenica koja mu daje radosnu hvalu. Ona je pažljiva prijateljica koja se uvijek brine da ne ponestane vina u našem životu. Njezino je srce probio mač i ona razumije sve naše boli. Kao majka sviju, ona je znak nade za narode koji trpe porođajne bolove sve dok jednom ne svane pravda.
papa Franjo, Radost evanđelja

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja