Budi dio naše mreže

Proslava obilježavanja 50 godina od izlaženja misijskog časopisa Radosna vijest upriličena je u ponedjeljak. 21. veljače u kapucinskom samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu.

/ md

Pola stoljeća misijski list “Radosna vijest” sredstvo je širenja dobrih vijesti o misijama i iz misija. Taj časopis nema samo informativnu ulogu, već je sredstvo misijske formacije i animacije jer bogat sadržaj misijskog lista potiče na razmišljanje i djelovanje i Radosna vijest prozor je u misijski svijet, stoji na

U nastavku donosimo pozdravni govor predsjednika Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije krčkoga biskupa Ivice Petanjka koji je na svojoj mrežnoj stranici objavila Informativna katolička agencija (IKA).

Preuzvišeni mons. Lingua, apostolski nuncije u Republici Hrvatskoj, časna sestro Ivana Margarin i mnogopoštovani mons. Luka Tunjiću, nacionalni ravnatelji Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, mnogopoštvani generalni tajniče Hrvatske biskupske konferencije, mnogopoštovani provincijali i provincijalke, mnogopoštovani rektore Međubiskupijskog dječačkog sjemeništa, cijenjeni biskupijski ravnatelji Papinskih misijskih djela, braćo svećenici, redovnice i redovnici, misionari i misionarke, dragi prijatelji misija!

Važnost i vrijednost pisane riječi je nemjerljiva.

Vama koji ste se odazvali obilježavanju pedesete godišnjice Radosne vijesti – jedinog misijskog lista na hrvatskom jeziku –, kao i svima koji su se pisanom riječju ili na neki drugi način uključili u ovaj jubilej želim da u svom srcu osjetite onu evanđeosku radost i onaj polet i žar kojim naši misionari, misionarke i volonteri sve ostavljaju i po radi Isusa Krista i spasenja ljudi kreću u nepoznato, oboružani jedino vjerom u Gospodina.

Radosna vijest je misijski list, ali Radosna vijest su prije svega živi, konkretni ljudi, entuzijasti, zaljubljenici u Kristovo evanđelje. U svaku stranicu ovog lista ugrađene su nebrojene osobe i sudbine tolikih pojedinaca, svaka sa svojim imenom i svojim identitetom, sa svojim životom, a sve ih povezuje misionarski poziv, poslanje, ljubav, žrtva i rad za Krista i za čovjeka.

Uvjereni smo da je ovaj misijski list svakom našem misionaru i misionarki bio i jest još veći i jači poticaj u naviještanju evanđelja.

Važnost i vrijednost pisane riječi je nemjerljiva, jer je ona trajni spomenik onima koji su bili prije nas, ali i knjiga života prošlim, sadašnjim i budućim naraštajima.

Uvjereni smo da je ovaj misijski list svakom našem misionaru i misionarki bio i jest još veći i jači poticaj u naviještanju evanđelja, da su njihovi doživljaji i događaji koji su ovdje opisani, oduševljavali i još uvijek potiču nova misionarska zvanja, da su mnogi naši vjernici osjetili radost zato što su se svojom molitvom i svojim doprinosom i sami ugradili u misionarsko poslanje Crkve.

Čestitam i želim svima koji danas slave i nadalje plodonosan i blagoslovljen rad u izgradnji civilizacije ljubavi i Kraljevstva Božjeg u svijetu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja