Budi dio naše mreže

Prvi put nakon gotovo 80 godina na Badnju večer 24. prosinca služena je polnoćna liturgija u obnovljenoj grkokatoličkoj crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Kričkama pokraj Drniša.

/ md/IKA

Župnik o. Jan Jakubov je u izjavi za Hrvatski katolički radio i IKA-u rekao da se na liturgiji okupio lijepi broj vjernika i da se mogla osjetiti radost i zanos Božjega naroda da se vratio životu u tu crkvu koja je bila dugi niz godina u ruševinama.

„Ja kao stalni župnik u Kričkama osjetio sam ogromnu ljubav i toplinu u crkvi koje su izvirale iz rođenja Gospodnjega našega Isusa Krista“, posvjedočio je o. Jan.

O. Jan došao je u Kričke u Hrvatsku iz Slovačke još kao bogoslov te je zaređen za đakona i kasnije svećenika Križevačke eparhije. „Od prvog trena ovdje sam osjetio ljubav dobrih ljudi i mogao sam doživjeti njihova otvorena srca i iskreno prihvaćanje u lokalnu zajednicu kad su nam bez oklijevanja pomogli u svemu što smo trebali moja supruga i ja. Na pomoći su nam uvijek i drniški župnik i kapelan kao i sva braća franjevci s kojima surađujem i kod kojih sam u samostanu u Splitu živio godinu dana za vrijeme studija. Dalmacija, drniški kraj i naše Kričke obiluju tolikom ljepotom i dobrotom Božjega naroda da su moje srce i srce moje supruge ovdje našli svoju drugu domovinu i zato zahvaljujemo Gospodinu“, poručio je župnik u Kričkama o. Jan Jakubov.

Prva polnoćka nakon gotovo 80 godina u grkokatoličkoj crkvi u Kričkama / Foto: IKA

Prva polnoćka nakon gotovo 80 godina u grkokatoličkoj crkvi u Kričkama / Foto: IKA

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja