Budi dio naše mreže

Župne zajednice Đakovačko-osječke nadbiskupije obilježile na 33. nedjelju kroz godinu, 13. studenoga 2022. Nedjelju bračnih jubileja.

/ mp/IKA

VIŠNJEVAC – Slavljeničkom zajedništvu pridružila se i župa Rođenja BDM u Višnjevcu, čijih je 18 bračnih parova svečano obnovilo svoje bračno zajedništvo. Svečano misno slavlje predvodio je župnik Dejan Bubalo, koji je podsjetio jubilarce na dan njihova vjenčanja kada su u crkvi jedno drugomu izrekli riječi privole i zakletve na križ. Nakon homilije slavljenici su u paru obnovili bračna obećanja. 

Bračne jubileje proslavili su: 60 godina (dijamantni) – Mato i Ljubica Filaković; 50 godina (zlatni) – Vinko i Katica Plaskur te Adama i Klara Tigandžin; 25 godina (srebreni) – Robert i Branka Kos. A obljetnice braka: 55 godina – Alojzije i Ružica Čavlović te Augustin i Katica Špoljarinec; 45 godina – Ivan i Katica Šarić te Branko i Jelica Pavlišak; 40 godina – Vlado i Ana Boček, Mirko i Brankica Kovačević, Miro i Jasna Vlašić te Stanko i Anica Vrdoljak; 35 godina – Zlatko i Ljiljana Horvat te Božidar i Luja Jukić; 30 godina – Mirko i Romana Ivković; 15 godina – Davor i Alta Banović; 10 godina – Vlatko i Maja Boček te Marko i Ana Rebić. 

Na kraju misnog slavlja svi su dobili prigodne čestitke-uspomene: jubilarci s potpisom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, a ostali od župnika. Zajedništvo je nastavljeno s obiteljima slavljenika uz prigodni domjenak u prostorijama župe. 

OSIJEK – U Župi sv. Josipa Radnika u Osijeku na Nedjelju bračnih jubileja predvodio je   vlč. Božidar Petrović, svećenik u miru. Svoje bračne jubileje na misi je proslavilo devet bračnih parova, a jedan par bio je spriječen radi bolesti). Mijat i Marija Brajnović proslavili su zlatni jubilej – 50 godina bračnog zajedništva, Ivan i Katica Jurković – 55 godina, Stanko i Ratka Korman – 45 godina, Emil i Vesna Hittel – 40 godina. 35 godina bračnog zajedništva proslavili su Zvonimir i Đurđica Antunović, Nenad i Marija Budrovac i Davor i Spomenka Farkaš, a 30 godina Ivo i Mirjana Grgić, Ivica i Branka Stivi te Ivan i Evica Opačak. 

U svojoj homiliji vlč. Petrović je zaključio: „Danas smo svjedoci ustrajnog i predanog građenja zajedništva naših jubilaraca. Zato želimo zahvaliti dragom Bogu za njihovo svjedočanstvo, svjedočanstvo ljubavi Božje koje ih povezuje. Neka im dragi Bog i dalje bude životni vodič kako bi ostvarili svetost života.“ Nakon homilije bračni parovi su pred Bogom i nazočnim vjernicima obnovili svoje bračne zavjete. Na kraju misnog slavlja vlč. Petrović svim je jubilarcima uručio čestitke župnika i prigodne darove, a jubilarcima Mijatu i Mariji Brajnović i čestitku nadbiskupa Đure Hranića. 

BABINA GREDA – U Župi svetoga Lovre, đak. i muč. u Babinoj Gredi također je proslavljena Nedjelja bračnih jubileja. Ovogodišnji jubilarci proslavili su 60, 50 i 25 godina bračnog zajedništva. Župnik Ivo Tunjić tom je prigodom naglasio važnost braka te pohvalio ljubav, povjerenje i požrtvovnost ovogodišnjih jubilaraca. Također je istaknuo  kako su oni zapravo primjer mladima koji sklapaju sakrament ženidbe kako treba živjeti sakramentalnu ženidbu. Jubilarci su od župnika dobili prigodan znak pažnje, uz zahvalnicu nadbiskupa Đure Hranića. 

Proslavljena Nedjelja bračnih jubileja u Babinoj Gredi

VINKOVCI – Slavlju Nedjelje bračnih jubileja priključila se i središnja vinkovačka Župa sv. Euzebija i Poliona. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik Florijan Kvetek. Bračne zavjete obnovili su supružnici Zvonimir i Marina Rukavina, Aleksandar Joševski i Tamara Šarić Joševski (10 godina), Ivan i Anica Drežnjak, Ivan i Marijana Perković (25 godina), Nedeljko i Marina Kelava, Zlatko i Nada Vidović (30 godina), Zoran i Vesna Štefanac (35 godina) te Ivan i Valerija Mustapić (50 godina).

U propovijedi je župnik pojasnio kako je obilježavanje Nedjelje bračnih jubileja prigoda da si kao vjernici osvijestimo važnost bračnoga i obiteljskoga života, te konstantnoga rada na njemu. „Bračni parovi koji danas slave svoje jubileje stoje pred nama kao svjedoci te istine. Godine zajedništva, vjernost, odanost, dokaz su ljubavi da se ipak, uz žrtvu, odricanje, samoprijegor, strpljivo nošenje svakodnevnih križeva, kvalitetnu i svakodnevnu komunikaciju, osluškivanje osobnosti i duše bračnoga druga, može živjeti i ostvarivati kvaliteta bračno-obiteljski život u skladu s Božjim naumom“, rekao je župnik. 

Nakon mise i zajedničkoga fotografiranja, na prigodnom druženju u župnom stanu, župnik Kvetek i domaći župni vikar Dominik Nedeljković uručili su jubilarcima uspomenu na jubilej.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja