Budi dio naše mreže

Nakon povijesnog spektakla na Maksimiru prošle godine, Laudato TV organizira prvi Veliki molitveni dan ''Progledaj srcem! Neka vatra siđe!'' u subotu, 27. svibnja, koji će početi u 14 sati. Tijekom cijelog popodneva i večeri održavat će se duhovni program: molitva, prilika za ispovijed, nagovori duhovnika i slavljenje. U programu će sudjelovati svećenici i izvođači suvremene duhovne glazbe: fra Ivan Matić i Matej Galić, vlč. Dražen Radigović i Božja Slava band, fra Stjepan Brčina i Amorose, don Mijo Grozdanić i Emanuel. Gost je Jim Caviezel, glumac u filmu "Pasija" koji će iznijeti svoje svjedočanstvo. Voditelj je Marin Periš.

/ mp

Kako je podsjetila izvršna producentica ovog molitvenog projekta Ksenija Abramović u razgovoru za Hrvatski katolički radio, “Progledaj srcem” dosad je organiziran šest puta kao koncert suvremene duhovne glazbe. Iz godine u godinu rastao je i brojem posjetitelja i mjestom održavanja, a posljednji, koji je u lipnju 2022. godine održan na Stadionu Maksimir pred više od 50.000 ljudi, upisan je u povijest kao open-air koncert desetljeća u Hrvatskoj i najveće duhovsko bdjenje u Europi. Sedmi “Progledaj srcem” 2023. godine ponovno je na rasporedu uoči velikog vjerskog blagdana Pedesetnice, odnosno Duhova.

“Ulaznica za molitveni dan u Areni Zagreb sad gotovo i nema, odnosno manje od 10 posto dvorane je slobodno. Pozivam sve ljude dobro volje koji žele doći na molitveni dan da na vrijeme kupe karte jer ih do kraja mjeseca, prema mojoj procjeni, neće više biti”, nadodala je Abramović.

Prema riječima Abramović, dojmovi s prošlogodišnjeg koncerta su još uvijek vrlo živi. Istaknula je kako za iduću godinu misle zakupiti dvije večeri u Areni Zagreb, jednu za duhovni program, a drugi koncert.

“Nadahnuti koncertom na Maksimiru, odlučili smo se na događaj koji će biti kao velika duhovna obnova. Dvorana će na sam događanja već biti otvorena od 12 sati, a početak je u 14 sati. Mi ćemo se moliti u crkvi nasuprot Arene Zagreb pred Presvetim Oltarskim Sakramentom 24 sata prije samog događaja za duhovnu potporu. Dok traje molitveni program organizirana je paralelno igraonica za djecu od 4 do 7  godina, budući da na koncert dolaze obitelji s više djece, a djeca do 7 godina imaju besplatnu ulaznicu. Obveza je samo da se djecu prijavi na e-mail kontakt@laudato.hr, a za stariju djecu se mora kupiti ulaznica.”

Abramović je nadodala da besplatan ulaz imaju i osobe s invaliditetom, a pratnja ima povoljniju cijenu.

“Svoje svjedočanstvo u sklopu molitvenog dana iznijet će poznati glumac Jim Caviezel. Imat će nagovor u trajanju 45 min, a s prijevodom će svjedočanstvo trajati dulje. Zbog toga imamo sjedeća mjesta u Areni kako bi se moglo izdržati. On dolazi u Zagreb sa suprugom i troje djece. Ima jake poruke o slavi Hollywooda i slavi vječnog života te kako pobjeđuje zlo. To se neće moći čuti naknadno jer se neće snimati”, poručila je Ksenija Abramović.

Ulaznice za koncert možete nabaviti OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja