Budi dio naše mreže

"Prilika za Susret", zajednica u Osijeku koja okuplja mladiće i djevojke u zrelijim godinama, a koji su u potrazi za partnerima za brak, organizira susret neudanih i neoženjenih u nedjelju, 9. studenog, u samostanu sv. Petra, apostola u Cerniku pored Nove Gradiške, s početkom u 10 sati.

/ mp

Kako je najavio voditelj zajednice “Prilike za Susret” Tomislav Belavić u HKR-ovoj emisiji “Aktualno” u utorak, riječ je o susretu koji će prvenstveno okupiti zainteresirane osobe koje imaju iznad 30 godina iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, ali susret je otvoren za osobe iz cijele Hrvatske.

“Zbog mnogih upita iz cijele Hrvatske, odlučili smo omogućiti dolazak svih neudanih i neoženjenih izvan granica naše nadbiskupije. Cilj naše zajednice ‘Prilika za Susret’ je poticati mladiće i djevojke da se izvuku iz svakidašnjice, da naprave korak dalje te da se počnu više družiti. To je naša misija, da se druže u opuštenoj atmosferi”, naglasio je Belavić.

Tomislav Belavić, Slaven Marodt i Tanja Maleš

Objasnio je kako društvo u kojem živimo, posao kojim se bavimo, tempo koji je sveprisutan spriječava mnoge da pronađu vrijeme za sebe iako ponekad to uistinu žele.

“Već dvije godine svakog petka okupljamo se u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, ali djelujemo i u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Zašto je potrebna naša zajednica?

Naime, mladići se u godinama iznad 30 nađu u strahu odbijanja. Ponekad se muškarac od odbijanja osjeća ugroženo te izgubi volju za daljnje druženje. Nakon što ga primjerice prijateljica koja mu se sviđa odbije nakon dva ili tri puta, osjeti se razočaranim. Ako je imao sličnu situaciju, to mu dotakne i staru ranu.

Djevojke s druge strane imaju strah od neizvjesnosti i nesigurnosti, ulazim u vezu ili prijateljstvo s novom osobom. Odjednom se postavljaju se pitanja: Kako ući u vezu? Kako ući u brak? I muške i ženske osobe doživljavaju strahovi, a mi ih pokušavamo u zajednici nadići”, istaknuo je voditelj zajednice “Prilike za Susret” Tomislav Belavić.

Član zajednice Slaven Marodt objasnio je kako osobe koje su starije od 30 godina prekinu veze s društvom iz srednje škole i s fakulteta te ostanu sami i usamljeni ako nisu pronašli ljubav u mlađim godinama.

“Ljudi uglavnom ispod 30-te nađu među društvom svoju ljubav i ostvare vezu, ali postoje i oni drugi koji jednostavno to ne pronađu. Ili zbog rana ili drugih poteškoća, strahova. Nekima prođe i 30-ta i 40-ta i dalje smo u stadiju traženja. Nekako se i od muškaraca da naprave prvi korak”, nadodao je Marodt.

Priznao je kako je uistinu najstresniji korak poziva van, ali najgori se scenarij ipak ne ostvari.

Tomislav Belavić, Slaven Marodt i Tanja Maleš

Tomislav Belavić je naglasio kako se upravo u njihovoj zajednici razbijaju ti stereotipi i omogućuje uistinu susret neudanih i neoženjenih bez ikakvih očekivanja.

“Sretni smo radi tri sklopljena braka i desetak ostvarenih veza. Htjeli bi da nam se osobe javljaju o svojim vezama kako bi znali kome pomažemo”, poručio je Belavić.

Članovi zajednice “Prilike za Susret” okupljaju se svakog petka u 19 sati u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku. Organizirane su različite aktivnosti: predavanja, svjedočanstva bračnih parova, klanjanja, hodočašća, ali i ležernija druženja uz filmske večeri i izlete.

Više o samom susretu u Cerniku doznajte na njihovoj Facebook stranici, a za dodatne informacije na raspolaganju je i e-mail adresa: prilikazasusret@gmail.com.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja