Budi dio naše mreže

Tri postaje Radio Marije koje emitiraju program na hrvatskom jeziku: Radio Marije Srbije, Radio Marije Bosne i Hercegovine i Radio Marije Hrvatske organiziraju zajednički projekt trajnog moljenja krunice. Pozivaju sve zainteresirane da se uključe.

/ im

Naglasili su da trajnom molitvom krunice žele neprestano biti u Marijinoj prisutnosti te joj na taj način držati neprekidno otvorena vrata naših domova i domovine. “Trajno i zajedno moleći, svoje srce neprekidno držimo otvoreno za milosti s Neba a milosti svih molitelja postaju i moje, i obratno.  Nadalje, želimo sebe, svoje obitelji i narod čvrsto vezati uz Majku Božju i preko nje i njezine krunice uz samo Presveto Trojstvo”, istaknuli su.

U svojem pozivu organizatori su naglasili kako će trajnu molitvu krunice emitirati preko Youtube kanala od 07.listopada 2022.. “Na ekranu će te moći vidjeti Gospine slike iz marijanskih svetišta svih naših (nad)biskupija i provincija. Time želimo postići da se svi osjetite pozvani i kao doma, te da na molitvu krunice, kao u procesiji, dođete sa svojom lokalnom (biskupijskko/provincijskom) zaštitnicom. U sredini ekrana su otajstva krunice od dana. Promatrajući ta otajstva bit ćemo sabraniji tijekom molitve”, napisali su.

Govoreći o razlozima snimke krunice istaknuli su: ” Jedan od razloga je da se moleći uz snimak pridružujete velikoj obitelji Radio Marije koja svaki dan moli nekoliko krunica. Drugi razlog je naše međusobno povezivanje. I na koncu, oni kojima je teško moliti sami, na ovaj načni dobivaju zajednicu s kojom mole, a oni koji još uvijek ne znaju moliti krunicu, dobivaju priliku naučiti moliti ovu prekrasnu i Gospinu najdražu molitvu”.

“Krunicu emitiramo svakih pola sata od 00.00h do 24.00h. U tom vremenu svaki dan molimo sljedeća otajstva krunice od dana:

Ponedjeljkom – Radosna otajstva
Utorkom – Žalosna otajstva
Srijedom – Slavna otajstva
Četvrtkom – Otajstva svjetla
Petkom – Žalosna otajstva
Subotom – Radosna otajstva
Nedjeljom – Slavna otajstva

Svaki dan u tjednu emitiramo drugi snimak: ponedjeljkom snimak krunice koju su molila djeca, utorkom mladi, srijedom očevi, četvrtkom svećenici, petkom bolesnici, subotom časne sestre i nadjeljom obitelj”, istaknuli su.

Način na koji možete  sudjelovati jest da se javite na na mrežnu stranicu – trajnamolitvakrunice.org , upišite i pošaljite svoje osnovne podatke (ime, prezime, mjesto, broj telefona) te termin u kojem ćete moliti krunicu. Oni će nakon toga Vaše ime i prezime unijeti u tabelu Raspored molitelja. “Važno je upisati termin i preuzeti obvezu, jer se time dobivaju i veće milosti u molitvi. Rizično se prepustiti raspoloženju, pa moliti na način ‘kad mi dođe‘. Termin uvijek možete promijeniti, ukoliko pak počnete pa odustane nije vam grijeh, a slobodni ste u svako doba izaći iz ovog molitvenog lanca. Molitva zadobiva dodatnu snagu kroz redovitost, a još više kroz zajedništvo molitelja. Nakon što ste izabrali svoj termin, budite svakako slobodni moliti s nama i u drugim terminima. Ako Vas pri molitvi ometa snimak krunice, možete smanjiti zvuk, ali trudite se u preuzetom terminu izmolite dobro ‘svoju‘ krunicu”, napomenuli su.

“Dobro izmoljena krunica čini čuda. Kako bismo dobro molili, potrebno je prije svake molitve izreći (svoju osobnu) nakanu na koju molimo, i drugo, staviti se u prisutnost osobe kojoj se molimo. Oboje je jako važno.

Donosimo popis zajedničkih nakana, a vi svakako uključite i svoju osobnu. 

– da začeto dijete ugleda svjetlost dana
– sa svako dijete ima radosno djetinjstvo
– da mladež nađe puninu radosti i života
– da nam obitelji budu blagoslovljene mirom i zajedništvom
– da u našem narodu vlada sloga i pravda
– da bolesnici zadobiju ozdravljenje i snagu u svojim bolestima
– da umirući u Bogu nađu milosrđe
– da duše u čistilištu uđu u raj
– da svi mi upoznamo Krista i onoga koji je njega poslao

Pa krenimo zajedno na ovo milosno putovanje s Gospom, našom Majkom i najmoćnijom zagovornicom”, zaključili su u svojem pozivu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja