Budi dio naše mreže

Već sedmu godinu za redom u Dubrovniku se održava volonterska akcija "72 sata bez kompromisa", a ove godine to će biti od 14. do 17. listopada.

/ mp

Riječ je o međunarodnom volonterskom projektu koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkoviti način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebno onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom Dubrovnik (SKAC_DU) nositelji su ovoga programa u našoj biskupiji.

Ove godine „72 sata bez kompromisa“ će se održati u Dubrovniku, Karlovcu, Križevcima, Krku, Metkoviću, Osijeku, Rijeci, Šibeniku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Vukovaru, Zadru i Zagrebu. Sve volonterske akcije bit će podijeljene su u tri kategorije: socijalne, radne i ekološke.

Sve akcije će se odvijati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Prijave (volontera) se primaju OVDJE.

Sve o projektu može se pratiti na službenim stranicama OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja