Budi dio naše mreže

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije "Mladi za dostojanstvo i ljudska prava", koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH), a koja se provodi već čitav niz godina u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina.

/ mk

Tijekom edukacije, mladi će imati priliku susresti se s tekstovima različitih autora poput Viktora Frankla, Karola Woytile, Georgea Weigela, Williama McGurna, Luisa Barragána i drugih čija će promišljanja potaknuti sudionike na raspravu o bitnim životnim pitanjima. Raspravljat će se o temama poput ljudskog dostojanstva, slobode, solidarnosti, kulture i ljudskih prava. Rasprave će voditi educirani mentori u malim grupama, stvarajući poticajnu i mladenačku atmosferu.

Foto: Svjetski savez mladih Hrvatska

Kroz raspravu i dijalog, mladi će izgrađivati komunikacijske vještine i vještine argumentacije i debate, što će im koristiti ne samo tijekom edukacije, već i u svakodnevnom životu.

Edukacija će doprinijeti boljem razumijevanju čovjeka i njegovog dostojanstva te će sudionike potaknuti na težnju k izvrsnosti i osobnom rastu. Raspravljat će se o važnosti demografskih pitanja u suvremenom društvu, problemima restriktivnih demografskih politika i kontrole populacije, kao i o važnosti obitelji za cjeloviti razvoj.

Nakon završene edukacije mladi će imati priliku postati aktivni članovi Svjetskog saveza mladih te sudjelovati u organizaciji tribina, okruglih stolova te raznih edukacijskih, kulturnih i zagovaračkih aktivnosti poput Ljetne škole bioetike i ljudskih prava i Tjedna Svjetskog saveza mladih. Također, imat će priliku steći iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima i pisanju projekata.

Foto: Svjetski savez mladih Hrvatska

Predsjednica SSMH Matija Boras ističe kako je edukacija “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” odlična prilika za saznati više o zaštiti prava na život, ali i upoznati mlade okupljene oko očuvanja vrijednosti ljudskog dostojanstva. Sve mlade potiče da se prijave i postanu dio zajednice prijatelja te istodobno prošire svoje vidike mijenjajući svijet nabolje.

Potpredsjednik SSMH i jedan od voditelja edukacije Domagoj Dalbello dodaje kako edukacija potiče mlade na promišljanje o čovjeku i njegovoj ulozi u društvu, kao i o temeljnim vrijednostima poput ljudskog dostojanstva, solidarnosti i kulture, ali i svim suvremenim trendovima koji upravo te vrijednosti nažalost dovode u pitanje.

Iskustva polaznika iznimno su pozitivna. Jedan od sudionika, Jan Tucman, izjavio je kako je SSMH „jako dobra organizacija s ciljem intelektualnog razvoja mladih u području ljudskog dostojanstva i ljudskih prava“. Dodaje kako su mu „edukacije u SSMH bile od značajne koristi, te su mu tekstovi probudili interes za filozofijom i raspravom o konceptu života.“

Prijave traju do nedjelje 25. 2. 2024. godine, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnog obrasca.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja