Budi dio naše mreže

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i ove godine organizacijski se pridružuje međunarodnoj molitvenoj inicijativi "Iskra Milosrđa", molitvi krunice Božjega milosrđa na ulicama i trgovima gradova čitavoga svijeta. Molitva se kao i ranijih godina održava 28. rujna (utorak) u 15 sati.

/ mp

Organizatori pozivaju sve lokalne organizatore molitvene inicijative “Iskra Milosrđa” da do srijede, 15. rujna, Koordinaciji štovatelja Božjega milosrđa (koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com) prijave mjesto održavanja. U tu svrhu potrebno je ishoditi dopuštenje crkvenih i lokalnih vlasti (ako se molitva održava na javnom prostoru).

Molit će se za Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, napose od pošasti koronavirusa i biča potresa, za blagoslovljen 8. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (16. listopada 2021., Marija Bistrica) po zagovoru svetaca Milosrđa sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II., bl. Mihaela Sopoćka i bl. Alojzija Stepinca, za čiju što skoriju kanonizaciju također molimo.

Inicijativu “Iskra Milosrđa” pokrenuli su 2008. oci Isusovci u Poljskoj, u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske. Inicijativa uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja