Budi dio naše mreže

Od 1. do 7. veljače održava se Jerihonsko bdijenje za nerođene u crkvi Prevetoga Srca Isusova u sklopu bolnice Sestre milosrdnice u Vinogradskoj u Zagrebu.

/ ps

Bdijenje započinje u ponedjeljak u 8 sati, a nakane su za očeve, rođenje svakog nerođenog djeteta, kajanje za grijeh pobačaja, osobe ranjene pobačajem, obraćenje grešnika, blagoslov obitelji i plodnost potomstvom, za domovinu i zakone koji će štititi život te za osobne nakane molitelja. Jerihonsko bdijenje završava u nedjelju slavljem mise, koja će se svakog dana slaviti u 18:30.

Inače, Jerihonsko bdijenje je skraćeni naziv molitve i bdijenja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, poglavito uz molitvu krunice i čitanje Svetog pisma koje traje sedam dana i sedam noći. Idejni začetnik Jerihona diljem svijeta bio je “apostol svete krunice” Anatol Kaszczuk, rodom Poljak. Izvorno, Jerihon znači “grad mjesec”. Mjesec je simbol tame, grijeha i poganstva. Jerihonske zidine su morale pasti da bi područje u kojem je vladalo poganstvo i idolopoklonstvo pripalo Gospodinu. Jošua je, nakon Mojsija, poveo izabrani narod u Obećanu zemlju i naišao na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona. Jošua je slika Isusa koji vodi Crkvu kao novi Izrael u Kraljevstvo nebesko. Izrael je bio poslušan Gospodinovoj riječi, obilazio je sedam dana grad, trubio trubljom i nosio Kovčeg saveza tako da se grad na kraju predao.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja