Budi dio naše mreže

Centar "Ignacije" organizira vikend pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji namijenjenu svima koji žele produbiti svoj odnos s Majkom i svoje molitve još više usmjeriti k njenom zagovoru pred Sinom. Vikend će se održati od 25. do 27. ožujka u Domu duhovnih vježbi u Opatiji (Ul. Joakima Rakovca).

/ mp

Taj će vikend biti ispunjen s klanjanjem, ignacijevskom meditacijom, razmatranjima otajstava krunice kroz koje ćemo nastojati u osobnoj i zajedničkoj molitvi što više zadobiti milost Ignacijevog i Marijinog predanja Bogu.

“Razgovarajmo s našom Gospom, da nam od svog Sina i Gospodina izmoli milost da budemo primljeni pod Njegovu zastavu: i to prvo u najvećem duhovnom siromaštvu, pa ako se njegovom Božanskom Veličanstvu svidi, te nas bude htjelo za to odabrati i uzeti, također i u istinskom siromaštvu, a onda i u podnošenju poruga i nepravdi, da ga što više slijedimo u tome, samo ako to budemo mogli pretrpjeti bez ikakvog grijeha i bez uvrjede Njegova Božanskog Veličanstva.” (sveti Ignacije Lojolski)

Kroz ignacijevsku duhovnost taj će se vikend pokušati što više promatrati majku Mariju, njen skroviti život, kontemplirati i meditirati tako što više približavajući njen život i njene kreposti koje ćemo nastojati izmoliti za sebe i ponijeti iskustvo dalje u život s Njom.

Animatori radionice bit će Vinko Maslać SJ i Centar Ignacije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja