Budi dio naše mreže

Iako je mnoge aktivnosti svoje župe morao otkazati, vlč. Ivica Puškadija ml., župnik župe Sv. Juraj na Bregu obratio se vjernicima podsjetivši ih da su i dalje duhovno povezani, ali i da još uvijek ima pozitivnih vijesti. Naime, župa se već godinama obnavlja te su Sv. Jurju napokon vraćena dva bijela anđela.

/ at

“Danas se trebala održati korizmena ispovijed u našoj župi, no zbog okolnosti koronavirusa sve se odgađa do daljnjeg”, započinje vlč. Puškadija ističući da je Bog ovo blagoslovljeno vrijeme korizme pružio vjernicima da se zagledaju u dubine svoga srca i traže put do Boga, kroz osobnu molitvu, pokoru i post. “Vjerujem da smo na pravom putu i da nas Bog ne ostavlja, jer On nas tješi u svakoj našoj nevolji”, navodi župnik.

Potrebno je da svi zajedno molimo za heroje koji pomažu u ovim teškim trenucima pandemije i da ostanemo doma

“Kao župnik osjećam radost da vam se obratim s ovih nekoliko riječi, da smo duhovno još više sada povezani molitvom i misom, a koju svakog dana prikazujem u crkvi za župljane žive i pokojne”, piše župnik napominjući da misu posebno prikazuje i za heroje koji pomažu u ovim teškim trenucima pandemije – za liječnike, medicinske sestre, čistačice, Stožer civilne zaštite, i mnogobrojne volontere na terenu, odnosno kako ih i sam nazive za sve ljude velikog srca. “Preporučujem ih i u vaše molitve. Potrebno im je da svi zajedno molimo na tu nakanu i da ostanemo doma“, istaknuo je vlč. Puškadija.

Uspješni radovi na crkvi i povratak anđela

“Vrijedni radnici započeli su s montažom nadgrobnih spomenika župnika i kapelana iz 18. stoljeća u cinktoru crkve, a koji se već nekoliko godina temeljito obnavljaju, te su tako i dva bijela anđela vraćena Sv. Jurju! Nekada su bili postavljeni na našem groblju kod križa te su postavljeni uz grob u cinktoru. Zbog dotrajalosti, zajedničkim snagama Općine i Župe ponovno im je vraćena ljepota. Jedan jedini razlog osobno me vodio u samoj realizaciji ovog projekta. To je župnik vlč. Ivan Mihanović koji je graditelj današnje crkve u zajedništvu sa župljanima, gorljivi širitelj marijanske pobožnosti, posebice prema Majci Božjoj Lauretanskoj, ali i graditelj zgrade današnje Općine”, navodi župnik napominjući kako je vlč. Mihanović zadužio župljane Sv. Jurja na Bregu te da u zahvalnosti ovime vraćaju spomen na njegov plemeniti život. Vlč. Mihanović umro je u pedesetoj godini života te njegovo tijelo počiva zajedno s tijelom kapelana Matije koji nije napunio ni tridesetu godinu života.

“U cinktoru, gdje smo posebnim radarom ustvrdili njihova tjelesa, iščekuju dan uskrsnuća uz kapelu Sv. Jurja okrenuti prema crkvi da im uvijek pogled dopire na ljepotu Božjeg hrama i da se za nas mole. Dragi župljani, dva bijela anđela imaju sklopljene ruke u molitvi i mi slijedimo taj primjer!”, piše vlč. Puškadija.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja