Budi dio naše mreže

Na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 28. ožujka u organizaciji Caritasa župe Križ prodano oko 300 kutija kolača, koje su ispekle i donirale brojne župljanke. Humanitarno akciji Caritasa pridružila se i udruga „Ženske ruke“ iz Križa tako što je svoje maštovite prigodne uskrsne ukrase izrađene od tkanine izložila ispred župne crkve te sav prihod ostvaren toga dana, predala Caritasu.

/ im

Dio priloga od prodaje kolača, ukrasa udruge i maslinovih grančica, darovano je mladoj obitelji s četvero djece iz Gline, za izgradnju čije kuće, uništene u potresu, u suradnji s Općinom Križ i još 3 slavonske općine, ova župa prikuplja donacije. Za tu je namjenu Župa Križ do sada prikupila oko 120.000,00 kuna.

Cvjetnica u Križu

Skromna šesteročlana obitelj posjetila je župu Uzvišenja svetog Križa u Križu, te su na obje nedjeljne mise uputili riječi zahvale za sve dobro učinjeno za njih. Iskaz njihove vjere i pouzdanja u Boga, istaknuli su kao štit od proživljenog straha u potresu.

Cvjetnica u Križu

Župnik Božo Pinjuh zahvalio je svima koji, unatoč teškoćama i krizi, pomažu na dobrobit ljudima u potrebi i time pokazuju da ne hine imati križ kao lijepi ukras, već pokazuju da žive noseći teret križa. Ni u ovoj, kao i gotovo svakoj velikoj aktivnosti Župnog Caritasa do sada, nije izostala pomoć lokalne
vlasti Općine Križ i njezinog načelnika Marka Magdića.

Cvjetnica u Križu

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja