Budi dio naše mreže

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu obilježava Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva u nedjelju 27. listopada te otvara svoja vrata za sve zainteresirane u smislu senzibiliziranja šire javnosti za najpotrebnije. "Pozivamo sve zainteresirane da posjete toga dana prostore Pučke kuhinje na Svetom Duhu 33 već od jutarnjih sati", poručili su franjevci konventualci.

/ mp

Svi koji dođu moći će od 8 sati razgledati prostore Pučke kuhinje sve do 13 sati. U 9.30 sati bit će održana i radionica izrade domaćih pekarskih proizvoda za najmlađe u sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje koju će voditi glavna kuharica Pučke kuhinje na Svetom Duhu Željka Ćališ.

U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca konventualaca na Svetom Duhu od 1995. godine djeluje Dom sv. Antuna koji pod svojim krovom osigurava smještaj, i to potpuno besplatan, za četrnaest studenata te svakodnevno, osim nedjelje, priprema 300-tinjak obroka za siromašne sugrađane u Caritasovoj Pučkoj kuhinji.

Toga dana svi će moći kupiti domaći samostanski ajvar te na taj način donirati novčana sredstva za potrebe Pučke kuhinje.

Pomoći čovjeku u nevolji, gladnoga nahraniti i žednoga napojiti jest znak Kristove prisutnosti u vremenu te ujedno i dio našega franjevačkog identiteta. Naša misija i poslanje jest omogućiti ljudima koji su u potrebi dostojanstven način života te ublažiti posljedice siromaštva i neimaština.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja