Budi dio naše mreže

Dnevni centar Josipovac za starije i nemoćne osobe svojim će korisnicima omogućiti medicinsko-zdravstvene usluge te će pružati podršku kroz radnu terapiju i brigu oko duhovnih potreba. U nastavku saznajte kako se i vi možete ugraditi u mozaik ostvarenja ovog projekta.

/ im

Družba Sestara Služavki Malog Isusa od svog utemeljenja poslana je služiti najmanjima i najslabijima u društvu. U duhu oca Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera, kroz povijest ova je karizma dobivala nove oblike u vremenu u kojemu su se sestre nalazile.

Čežnja za služenjem Isusovoj najmanjoj braći i danas otvara nove puteve. S povjerenjem u Božji blagoslov i Njegovu Providnost koja jasno progovara kroz dobrotu tolikih ljudi, sestre su se odlučile za novi projekt: gradnju dnevnog centra za starije i nemoćne osobe kojima je potrebna dnevna skrb.

Dnevni centar Josipovac za starije i nemoćne osobe svojim će korisnicima omogućiti medicinsko-zdravstvene usluge te će pružati podršku kroz radnu terapiju i brigu oko duhovnih potreba. Kroz kreativne radionice, muzikoterapiju, biblijske radionice i ostale sadržaje radne terapije, korisnicima će biti omogućena kvalitetna socijalizacija kao odgovor na jednu od temeljnih potreba svakog ljudskog bića. Briga oko duhovnog zdravlja i napretka temeljit će se na mogućnosti slavljenja sakramenata, na susretu sa Stvoriteljem kroz molitvene trenutke, trenutke zajedničkog ili osobnog čitanja duhovnih sadržaja i na drugim oblicima duhovne okrepe.

Kroz kvalitetan suvremeni pristup sestre žele vjerno nastaviti živjeti svoje poslanje najpotrebitijima.

Ukoliko se i ti želiš ugraditi u mozaik ostvarenja ovog projekta, to možeš učiniti na mnogo načina:

duhovnom potporom u molitvi
osobnom podrškom
savjetom ili idejom
svojim iskustvom i znanjem
novčanom donacijom

Radujemo se svakom obliku iskazane dobrote!

U tijeku je izrada projektno – tehničke dokumentacije. Izvršitelj: Višeslav Franić, dipl. ing.arh.

Novčane donacije mogu se uplatiti na račun:  IBAN HR9723600001503320047

A organiziraju i Donacijsko – prodajnu izložbu od 8. do 25. ožujka 2024. samostan Betlehem, Kraljevac 89

Izvor: ssmi.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja