Budi dio naše mreže

Misna slavlja u nekim marijanskim svetištima i crkvama predvode hrvatski biskupi.

/ hjb

Središnje misno slavlje na otvorenom u župi Rođenja Blažene Djevice Marijina u Granešini u 18 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Bit će to jedna od posljednjih misa na otvorenom jer uskoro počinju radovi na montažnom objektu koji će do kraja višegodišnje obnove crkve služiti kao sakralni objekt.

Središnje svečano euharistijsko slavlje na vanjskom liturgijskom prostoru svetišta Gospe od Milosrđa u Gospinu polju u Dubrovniku u 19 sati predvodi krčki biskup Ivica Petanjak.

Svečano će marijanski blagdan biti proslavljen u solinskom Gospinu prasvetištu. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom u 10 sati i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.  Svečanu misu u 18 sati predvodi mons. Dražen Kutleša, nadbiskup koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije.

Na blagdan Male Gospe vjernici iz župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata hodočaste u Voćin. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 predvodi požeški biskup Antun Škvorčević.

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić predvodit će u župnoj crkvi u Skradinu utorak 8. rujna s početkom u 10.30 svečano misno slavlje u povodu proslave Male Gospe, odnosno rođenja Blažene Djevice Marije.

Svečano euharistijsko slavlje u marijanskom svetištu na Trsatu u 18.30 sati predvodi umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Blagdan Rođenja BDM u središnjoj slavonskobrodskoj župi i marijanskom svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu slavi se pod geslom “Kako je plemenito, uzvišeno i slavno tvoje rođenje, o blažena Marijo!”. Svečanu misu u 10.30 predvodi mons. Ivan Miklenić, a središnju blagdansku misu u 18.30 đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

U svetištu Majke Božje Remetske svečanu euharistiju u 18.30 predvodi o. Antonio-Mario Čirko.

Svečanu misu blagdana Rođenja BDM u svetištu Gospe Krasnarske u 11 sati predvodi kancelar Gospićko-senjske biskupije vlč. Mišel Grgurić.

Na Malu Gospu mise u marijanskom svetištu u Aljmašu su u 10 i 18 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja