Budi dio naše mreže

Za dojmove smo zamolili vjernike koji su se u trenutku našeg posjeta tamo zatekli, ali i preč. Josipa Kuhtića.

/ Hrvoje Josip Bišćan

“Presretan sam zbog toga i jako mi je drago da se ovo napravilo, da se može doći. To je lijep uskrsni dar ljudima, prostor za sve nas vjernike i meni je jako drago zbog toga. Možemo se pomoliti, može se doći na ispovijed i prekrasno je. Otpočetka sam pratio gradnju ovog šatora, sad se otvorilo i dolaze ljudi. Hvala Bogu da sam mogao doći na ispovijed i pokloniti se na grobu Alojzija Stepinca kojega silno poštujem u životu.”

Bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca

“Nisam iz Zagreba, ali inače sam obavezno uvijek dolazila u katedralu na ispovijed za Božić i Uskrs. Sad sam došla samo vidjeti jer sam jutros čula na televiziji da je otvoreno, pa me zanimalo kako izgleda. Lijepo je.”

Bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca

“Dojmovi su izvrsni! Čekali smo dvije godine da se ovaj bogoslužni i liturgijski prostor otvori ovdje na Kaptolu. I hvala Bogu da je kardinal odlučio da se tako nešto ovdje otvori!

Od jučerašnjeg otvorenja vidim samo dobre reakcije vjernika.

Cijelo jutro se već i ispovijeda, a ispovijeda se i u župi Pohoda Marijina. Naravno, nije to kao u katedrali, jer za njenu obnovu trebat će određeno vrijeme. Recimo, nakon potresa 1880., u katedralu se ušlo tek 1901. ili 1902. Ovo će trajati pet, šest ili deset godina, ne znam, ali dao Bog da bude čim prije gotovo. Dotad će vjernici grada Zagreba i svi posjetitelji grada imati priliku doći ovdje i pomoliti se. Bit će prilika za sve, slično kao što je bilo u katedrali, a tu će biti i moći blaženog Alojzija Stepinca i mislim da je to jako pozitivno i dobro”, zaključio je preč. Kuhtić.

Kristov grob u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca

Prilika za sakrament pomirenja u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja