Budi dio naše mreže

„Pred Majkom se ne predstavlja, ali zato joj iznosimo ono što osjećamo, doživljavamo, planiramo. Ona najbolje zna produžiti naše molbe do našega Spasitelja“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodeći euharistijsko slavlje u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu.

/ mp

U koncelebraciji je bio provincijal franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kondžoman, gvardijan fra Jako Begonja, župnik fra Ante Udovičić, dekan katedralnog dekanata don Tomislav Ćubelić te brojni župnici okolnih župa. Misu su nazočili predstavnici županijske i gradske vlasti, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Nadbiskup Barišić je u svojoj propovijedi u duhu pročitanoga evanđeoskog teksta progovorio o Sv. Obitelji, ali i o poteškoćama s kojima se susreću suvremene obitelji: nedostatak poštovanja i strpljivosti, zajedničke molitve i razgovora.

„Obitelj je još uvijek temeljna zajednica. I važno nam je da je obitelj zdrava. Ali važno nam je da je i društvo zdravo jer na odgoj djeteta utječe i okolina, mediji i drugo“, naglasio je nadbiskup.

Pozvao je nazočne da više uključe Boga u svoju obitelj i odnose, da budu strpljivi jedni prema drugima i pristupaju s više razumijevanja jedni drugima, da naprave most između vjere i života, molitve i rada, nedjelje i radnoga tjedna.

Zamolio je Gospu od zdravlja da pomogne obiteljima gajiti zdrave odnose.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja