Budi dio naše mreže

Časopis "Ulične svjetiljke", prvi časopis o beskućništvu i srodnim temama, po mnogočemu je poseban, a jedan od razloga je da kupnjom lista pružate izravnu pomoć onim najpotrebnijima. Budući da prodavači, koji su sami u potrebi, ne mogu u ovim vremenima izaći na ulice, podržite ih i pomozite im čitanjem online izdanja časopisa.

/ ps

“U skladu sa situacijom u kojoj se svi nalazimo, privremeno obustavljamo prodaju časopisa na ulici. Nažalost, time riskiramo da nemila obustava prodaje prodavače baci na ulicu. Kako bi to izbjegli, pokrećemo ‘Ulične svjetiljke’ na digitalnoj izdavačkoj platformi Issuu”, poručilo je za Riječku nadbiskupiju uredništvo časopisa “Ulične svjetiljke”.

Svojim radom kreću u ponovnu socijalizaciju i omogućuju si skroman smještaj i prehranu.

Časopis, koji izlazi od 2008. u izdavaštvu Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesno bratstvo Trsat u tiskanom izdanju, prvi je časopis o temama beskućništva i srodnim društvenim temama, te je prepoznatljiv po tome što za 8 kn ih možete kupiti izravno iz ruku onih kojima je pomoć najviše potrebna. Na taj način svojim radom kreću u ponovnu socijalizaciju i omogućuju si skroman smještaj i prehranu.

Time će se omogućiti da prodavači, koji se oslanjanju na dobit koji dobivaju prodajom časopisa, budu osigurani smještaja idućih nekoliko mjeseci.

Uredništvo i prodavači “Uličnih svjetiljki” pozivaju sve da dok provode naredno razdoblje u svojim domovima,  otvore časopis u online izdanju te da doniraju na IBAN: HR 6224020061500038922 (primatelj: Franjevački svjetovni red, poziv na broj: 1-13-2020, opis plaćanja: donacija za Ulične svjetiljke) u iznosu cijene časopisa  (8 kn). Time će se omogućiti da prodavači, koji se oslanjanju na dobit koji dobivaju prodajom časopisa, budu osigurani smještaja idućih nekoliko mjeseci. Iznos uplate nije ograničen pa je moguće uplatiti proizvoljni iznos, a kako bi čitatelji mogli lakše ispuniti uplatu, na naslovnici časopisa također se nalazi kod.

Osim časopisa, na platformi će se moći pročitati i drugi tekstovi. Donacije koje će se uplatiti bit će podijeljene svakog tjedna među prodavačima, na isti način kako bi bilo da je i redovita prodaja na ulici.

“Omogućite prodavačima da ostanu na sigurnom, ostanite i vi na sigurnom – uz digitalne ‘Ulične svjetiljke'”, poručuju urednici časopisa.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja