Budi dio naše mreže

Udruga "Hrvatska za Život" i inicijativa"40 dana za život" će i ove godine održati tradicionalnu Večer dobročinitelja, ali u drugome obliku, putem interneta. Večer će se održati u petak i subotu, 12. i 13. veljače s početkom u 20 sati putem aplikacije ZOOM.

/ mp

Kako je istaknuo predsjednik udruge “Hrvatske za život” Ante Čaljkušić, veljača je uvijek bila ključan mjesec za prikupljanje novčanih sredstava u tekućoj godini.

“Oduševit će vas svjedočanstva roditelja, otvaranje čak tri nova Centra za život (Vukovar, Vinkovci, Zadar), jedno iznenađenje i plodovi dosadašnjih projekata. Životi nerođene djece i njihovih roditelja su neprocjenjivi i vrijedni svake zaštite bez obzira na bilo koju krizu. Nema toga potresa ili pandemije koji se mogu usporediti sa zlom pobačaja. Pobačajem čovjek napada čovjeka, i to onog najkrhkijeg, najnevinijeg među nama. Napadač time napada i sebe samoga rušeći tako svoje dostojanstvo”, pojasnio je Čaljkušić.

Potiče sve na konkretno djelovanje u izgradnji kulture života, putem njihove ili putem drugih udruga i zajednica.

“Dajmo cijele sebe za obranu djece od smrti pobačajem. Da, cijele sebe, u potpunosti. Kao narod smo pokazali na mnogo načina onu veličanstvenu hrvatsku solidarnost u raznovrsnim mučnim trenutcima koju ne može shvatiti niti stranac niti mi sami. Vjerujem da će uskoro i po ovom pitanju doći do prijelomnog trenutka kada ćemo gorljivo obraniti ljudski život u svim životnim fazama (od začeća do prirodne smrti) na svim razinama društva”, nadodao je Ante Čaljkušić. 

“‘Zamislite sebi jednu vagu koja bi vagala vrijednosti. Na jednu stranu vage stavite sav svemir, sve banke, sva zlata i srebra, sva bogatstva svijeta, a na drugu stranu samo jedno maleno dijete, i to će dijete prevagnuti čitav svemir, ono je vrednije od čitava svemira. Nema cijene kojom bi se mogla platiti ljudska osoba. Nema nikakve materijalne vrijednosti s kojom bi se mogla izjednačiti vrijednost ljudske osobe.’

Ove poznate riječi kardinala Franje Kuharića potvrdile su mi se i nedavno kada sam doživio nešto stvarno lijepo. U našem Centru za život u Zagrebu bio sam udivljen razmatrajući slike spašene djece, neponovljive osobe! Oni su živa Crkva! Izgrađujmo kulturu života, živu Crkvu, onu nevinu, lijepu i svetu!”, poručio je predsjednik udruge “Hrvatske za život” Ante Čaljkušić.

Na Večer dobročinitelja možete se prijaviti OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja