Budi dio naše mreže

"Čovjek koji se Bogu predaje, predaje mu se dušom i srcem. Nije dovoljno samo u srcu nešto željeti, nego i kroz tjelesno predanje, pa i kroz napor i žrtvu, čitav čovjek – dušom i tijelom – sudjeluje u svome predanju Bogu", rekao je, između ostaloga, p. Ivan Matić u duhovnom razmatranju prvog dana zavjetnog hodočašća Marijanskog zavjeta za Domovinu.

/ hk

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine organizira zavjetno hodočašće, ali u izmijenjenom obliku. Naime, zbog koronavirusa ove godine neće moći sudjelovati hodočasnici, nego će samo duhovnici Bratovštine od 5. do 14. kolovoza 2020. istovremeno, u osam ruta, proći svih 1700 kilometara, čime će i ove godine biti obuhvaćena gotovo sva marijanska svetišta u Hrvatskoj te Međugorje u Bosni i Hercegovini.

Foto: Marijanski zavjet za Domovinu

“Slaviti svetu misu u crkvi Hrvatskih mučenika u Udbini na današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i na marijanski blagdan uistinu je posebno i neprocjenjivo. Bože čuvaj Hrvatsku i hvala Ti za nju. Zahvalimo i na žrtvi naših branitelja“, poručio je na svome Facebook profilu fr. Ivan Dominik Iličić, jedan od duhovnika, prvog dana hodočašća.

Duhovnik Bratovštine p. Ivan Matić za prvi dan hodočašća pripremio je duhovno razmatranje, istaknuvši kako ovogodišnje hodočašće započinje na lijep Gospin blagdan – blagdan Gospe Snježne odnosno blagdan posvete bazilike svete Marije Velike u Rimu.

Šaljite svoje nakane!

“Čovjek koji se Bogu predaje, predaje mu se dušom i srcem. Nije dovoljno samo u srcu nešto željeti, nego i kroz tjelesno predanje, pa i kroz napor i žrtvu, čitav čovjek – dušom i tijelom – sudjeluje u svome predanju Bogu”, rekao je, između ostaloga, p. Matić u svome razmatranju.

Poslušajte cijelo razmatranje!

I tijekom hodočašća možete slati svoje nakane na e-mail adresu info@marijanskizavjet.hr, na broj 0957413334, putem poruke na Facebook profil Marijanskog zavjeta za Domovinu te dolaskom ili putem pošte u Tomašićevu ulicu 10, 10 000 Zagreb.

Bez obzira gdje se nalazite, pridružite se i molitvi krunice svakoga dana u 18 sati, osim četvrtkom kada je molitva krunice u 20 sati. Molitvu će predvoditi duhovnici s hodočašća, a pratiti možete na YouTube kanalu Marijanskog zavjeta za Domovinu. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja