Budi dio naše mreže

Petorica novaka zavjetovali su Bogu na jednu godinu redovničke zavjete u subotu, 27. kolovoza, u poslijepodnevnim satima u bazilici Majke Božje Trsatske. Svečanu misu zavjetovanja predvodio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.

/ md

Samostan Majke Božje Trsatske odgojna je kuća u kojoj mladi kandidati provode godinu novicijata. Zbog toga je svetište Majke Božje Trsatske bilo ova dva dana svjedokom radosnih događaja za franjevačko bratstvo i vjernike, piše portal Svetišta Majke Božje Trsatske.

U petak, 26. kolovoza, postulant Ivan Fićković iz Požege te fra Andraž Gorenc i Filip Mlinar iz Slovenske franjevačke provincije Sv. Križa obukli su franjevački habit i započeli svoju godinu kušnje na Trsatu u Svetištu Majke Milosti.

Prvi zavjeti novaka / Foto: trsat-svetiste.com.hr

U postulaturu su primljeni: za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda Šimun Benedikt Kopričanec iz Koprivnice, i Ante Žulj iz Ružića (BiH); za Franjevačku provinciju Sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri Boris Ćopo iz Ploča.

U subotu, 27. kolovoza, u poslijepodnevnim satima u bazilici Majke Božje Trsatske petorica novaka zavjetovali su Bogu na jednu godinu redovničke zavjete: fra Danko Mihovilović iz Karlovca, fra Teo Knežević iz Virovitice, fra Loris Pilav iz Zagreba; za Franjevačku provinciju svetog Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Antonio Bašić iz Rijeke, i za Slovensku franjevačku provinciju Sv. Križa fra Domen Iljaš iz Ljubljane.

Prvi zavjeti novaka / Foto: trsat-svetiste.com.hr

Svečanu misu zavjetovanja predvodio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, u zajedništvu s fra Tomislavom Šankom, provincijalnim ministrom Franjevačke provincije svetog Jeronima u Dalmaciji i Istri, i s fra Marjanom Čudenom, provincijalom Slovenske franjevačke provincije Sv. Križa. Slavlju zavjetovanja prisustvovali su mnogobrojni franjevci triju provincija koji su došli podržati mladu braću.

Novozavjetovanici su pred prisutnim roditeljima, rodbinom, redovničkom subraćom i trsatskim vjernicima obećali su da će godinu dana živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći te nastojati u sve savršenijoj ljubavi živjeti svoje posvećenje Isusu Kristu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja