Budi dio naše mreže

S hrvatskim vojnicima, policajcima i braniteljima u Lourdes ovoga je tjedna pošao i Paško Glasnović. Ovaj vitalni Janjevac u to je marijansko svetište pošao 60. put!

/ hjb

Na ispraćaju hodočasnika 14. svibnja iz Sigeta mnogi su se hodočasnici, pa i zapovjednici, rukovali i pozdravili s ovim gospodinom u lijepim godinama. Kako je za HKM rekao Paško Glasnović, i ovaj put ide na slavu Gospe Lurdske. “Imao sam 140 kilograma i smršavio sam punih 70. Prije toga sam više puta bio u Lourdesu. Međutim, lijekovi mi nisu mogli spustiti tlak s 230/180. Liječnici su mi rekli da trebam reducirati hranu. Kad su mi dali što trebam jesti, ja sam izašao i rekao: “Gospe Lurdska, sad ili nikada!” Zahvaljujući njoj, ja sam i danas živ.”

Odgovarajući na to kako je došlo do toga da se priključio i ovom hodočašću, podsjetio je s kim je sve išao u Lourdes. Tri puta sam hodočastio s vjernicima iz župe Gospe Lurdske, više puta sa zagrebačkim župama Svete Obitelji, Svetih Anđela i sv. Antuna, a kasnije s Hrvatskom vojskom i s Janjevcima. Prvi put sam s Janjevcima bio za samu Gospu Lurdsku 1988., a organizirao sam i prvo janjevačko hodočašće 1990. godine.”

A na pitanje je li teško podnijeti taj daleki put, odgovorio je sa širokim osmijehom: “Ne. Pa to Gospa ide… S Njom ništa nije teško. Mi smo u glavnu sakristiju crkve Gospe od Krunice stavili sliku Gospe Lurdske s natpisom na francuskom i hrvatskom ‘Hrvatsko janjevačko hodočašće – hvala Ti, Gospo Lurdska, što si nam pomogla da dobijemo hrvatsku državu.'”

Vjerujemo da će gospodin Glasnović, zajedno sa svim hodočasnicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, lurdskoj Gospi prenijeti i molitve svih koji se preporučuju te se, duhovno obogaćeni, sretno vratiti svojim domovima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja