Budi dio naše mreže

Pavlin, p. Marko Glogović, poznat po apostolatu za nerođene, kaže kako mu je želja od Svetica, mjesta koje ima bogatu vjersku povijest, učiniti hrvatsko prolife svetište.

/ im

Pavlin, p. Marko Glogović u svojem razgovoru za Radiopostaju mir Međugorje otkrio je kako želi u Sveticama napraviti hrvatsko prolife svetište. U nastavku pročitajte o čemu je sve govorio za slušatelje Radio mir Međugorja.

Pavlinski samostan i župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Sveticama kod Ozlja  – Gora blagoslova – mjesto je koje privlači brojne hodočasnike u tihoj molitvi i zahvalnosti Bogu za dar života i za ljepotu prirode.

„Božja ljubav je polazišna točka, bez nje ne bih mogao izdržati sve s čime se susrećem u svećeničkom životu niti bih mogao išta drugima dati. Bog nas ljubi i svima želi dobro“, kaže p. Glogović.

U Sveticama se tijekom godine održavaju brojne duhovne obnove, dolaze bračni parovi, oni koji mole za djecu, ali i za prihvaćanje križa neplodnosti. Iako, reći će p. Marko, nitko nije neplodan ako je Kristov.

Nazaretska kućica Male Gospe molitveni je prostor gdje se supružnici mole za djecu. U kapelici Betlehem moli se za trudnice. Tu je i slika Milosrdnog Isusa.

„Molimo se i sluzi Božjem p. Janezu Strašeku, mučeniku za svetost braka i sakramenata, koji je ubijen 1947. godine u teroru protiv svećenstva. Branio je crkveni brak u vremenu kad ga je partija, posebno u karlovačkom kraju, snažno napadala“.

U tijeku je gradnja velikoga, prekrasnog objekta čiji će najvažniji dio biti molitveni prostor koji će se zvati Marijina misija milosrđa – mjesto gdje će dolaziti ljudi ranjeni abortusom i spontanim pobačajem.

„Bit će tu i kapelica sv. Mihalea arkanđela. Oduševio me Gargano, mjesto na jugu Italije, blizu p. Pija. Namjera mi je graditi hrvatski Gargano“, kaže p. Marko koji neumorno piše i objavljuje te je otkrio našoj suradnici Slavici Kljajić, koja ga je susrela ovoga ljeta, da piše knjigu o Gospi, odnosno o Međugorju.

P. Marko ima i poruku za neizvjesno vrijeme u kojemu živimo: “Ostanite Božji, ostanite na uskom putu za kraljevstvo. Ne dajte se , kad padnete ustanite, potražite svećenika za ispovijed. Čitajte Božju riječ, trenirajte se postom, molitvom, pokorom, dobrim djelima i vidjet ćete da će vas Bog iznenaditi, možda i kada najmanje očekujete.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja