Budi dio naše mreže

"Neka mladog naroda", poručio je djed Mile kojeg, kao i njegovu suprugu Mariju, vesele radosna lica mladih koji su se okupili u njihovom gradu. Donosimo dojmove uzbuđenih sudionika i mještana.

/ mk

Autobus s 53 mladih iz Osijeka stigao je u Gospić pod vodstvom p. Ike Mandurića. “Osjeća se jedna posebna atmosfera, a to je ono kada Duh Božji svima nama u srcu nešto novo govori,” rekao je p. Ike i dodao: “Događa se hodočašće novoj Crkvi. Ovo je naraštaj onih koji će podizati Crkvu u idućem periodu i to vrlo neizvjesnom.” Objasnio je kako ovdje Bog osnažuje i priprema one koji će u budućnosti igrati neke ključne uloge u Crkvi – možda će netko od ovih mladih postati biskupom ili papom – ali i u civilnom društvu. Svakako će se mnogi mladi koji su danas okupljeni u Gospiću naći na vodećim mjestima, mjestima liječnika, inženjera, poduzetnika, itd. “Osjeća se to da hodočastimo toj živoj crkvi koju Bog iznova preporađa za novo vrijeme. Osjećam kako je to sveto i kako Bog čini čuda ovdje među nama”, dodao je.

Ovo je naraštaj onih koji će podizati Crkvu u idućem periodu i to vrlo neizvjesnom.

Bogoslov Martin jedan je od devetorice bogoslova koji su u Gospić stigli iz Mađarske, a zaduženi su za organizaciju svečanog liturgijskog slavlja. “Očekujem da ćemo na neki način mladima približiti Katoličku Crkvu i na taj način pridobiti još više mladih u Crkvi”, rekao je i dodao da, iako se može reći da je Hrvatska dosta životna što se tiče mladih u Crkvi, potrebno ih je još više angažirati u crkvenom životu.

Emocije su tu! Vidim autobuse kako dolaze i nasmijane i sretne ljude.

Među mladima koji pristižu iz svih dijelova Hrvatske i šire ističu se mladi koji su svoj doprinos u organizaciji ovog velikog događaja za Gospićko-senjsku biskupiju odlučili dati kroz volonterstvo. Mlade volonterke kažu kako im je želja na ovaj način pomoći mladima koji su došli da im na susretu bude lijepo, a nadaju se i nekim novim poznanstvima i prijateljstvima. “Emocije su tu! Vidim autobuse kako dolaze i nasmijane i sretne ljude. Nadam se da će nas i vrijeme poslužiti i da će sve proći dobro”, rekla je jedna od djevojaka.

Neka mladog naroda.

Na gospićkim ulicama koje vrve mladima, naš novinar naišao je i na djeda Milu i baku Mariju koji u svakom slučaju pozdravljaju ovakva okupljanja mladih. Baka Marija kaže da u gradu vlada dobra atmosfera te da vole kada mladi dođu. Dodala je kako se nada da će ovaj susret biti poticaj mladima koji su otišli iz Hrvatske da se vrate. “Neka mladog naroda”, poručio je i djed Mile te poželio mladima da im ovaj susret prođe u dobrom zdravlju i raspoloženju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja