Budi dio naše mreže

Otvorene su prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 17. rujna ove godine u Bjelovaru, sjedištu Bjelovarsko-križevačke biskupije pod geslom "Gore srca".

/ md

Materijali za pripremu mladih, kao i prigodno osmišljeni logo susreta, nalaze se na službenim internetskim stranicama SHKM-a te se mogu preuzeti i iskoristiti za zajedničku pripremu mladih u župi ili dekanatu, izvijestio je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Susret je zamišljen kao jednodnevno okupljanje koje će započeti prigodnim programom i ručkom u župama Bjelovarsko-križevačke biskupije, odakle će se mladi uputiti prema Bjelovaru. Ondje će biti organizirana procesija kroz grad prema stadionu na kojem će biti središnje euharistijsko slavlje.

Prijave za susret su u tijeku. Mladi se za susret prijavljuju u svojim župama, bilo župnicima, župnim vikarima ili za to određenim župnim animatorima. Kod prijave je važno sve potrebne podatke upisati u tablicu koju možete preuzeti na web stranici Zagrebačke nadbiskupije, a možete ju pronaći i na web stranici Ureda za pastoral mladih naše nadbiskupije.

Popunjene tablice potrebno je najkasnije do 9. kolovoza 2022. godine poslati isključivo elektroničkom poštom Uredu za pastoral mladih naše nadbiskupije (mladi@zg-nadbiskupija.hr), nakon čega će Ured sve podatke proslijediti organizacijskom odboru SHKM-a. Podaci u tablicama moraju biti potpuni i točni, a primat će se samo one prijave koje budu dostavljene u naznačenom roku. Na susret se mogu prijaviti mladi od navršene petnaeste pa do tridesete godine života. Također, mogu se prijaviti i mladi s invaliditetom, uz uvjet da sami organiziraju svoju pratnju (asistenta) te da to, kao i bilo koju drugu specifičnost, upišete u navedenu tablicu, u rubriku naznake.

Kotizacija za sudjelovanje na susretu iznosi 40 kuna po osobi što ne uključuje trošak prijevoza kojeg organizira župa ili dekanat. Cjelokupni iznos kotizacije koji će ovisiti o broju prijavljenih u svakoj pojedinoj župi i zajednici potrebno je uplatiti na račun Nadbiskupskog duhovnog stola također do 9. kolovoza. Uplate se vrše na IBAN: HR0223600001101540967 s naznakom “za SHKM – Bjelovar” te u ime koje zajednice ili župe se iznos uplaćuje.

Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru 17. rujna:

od 10.00 sati – dolazak u župe Bjelovarsko – križevačke biskupije

10.00 – 12.00 sati – program upoznavanja i molitvenog zajedništva po župama, ručak

do 13.45 sati – dolazak u Bjelovar, slobodan program (obilazak pripremljenih punktova po gradu: sajam zvanja, katolički interliber, dnevni boravak, itd.)

15.15 sati – početak procesije prema stadionu

16.00 sati – animatorski pretprogram na stadionu

17.00 sati – svečano euharistijsko slavlje, nakon misnog slavlja slijedi koncert i odlazak kućama

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja