Budi dio naše mreže

Volonteri Marijinih obroka u subotu, 1. travnja u Splitu, na adresi Ulica slobode 24 svečano su otvorili prvi info centar u Splitu i Dalmaciji te ujedno četvrti info centar u Hrvatskoj, uz onaj u u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Požegi.

/ mp

Tijekom otvorenja, okupljenima se obratila regionalna koordinatorica Marijinih obroka za Dalmaciju, Vesna Gugić, koja je istaknula da su volonteri izrazito sretni što nakon deset godina djelovanja u Splitu napokon imaju prostor u kojemu mogu djelovati, razvijati nove ideje i družiti se.

Prostor info centra blagoslovio je don Josip Ulić, koji je i sam volonter Marijinih obroka još od studentskih dana te jedan od osnivača Splitske podružnice. Naglasio je da mu je izrazito drago vidjeti da se mreža volontera u Splitu širi, a zajedno s njom i vizija i ideja Marijinih obroka.

Vizija koja je vrlo jednostavna i učinkovita – osigurati svakom djetetu dnevni obrok u mjestu obrazovanja. Osiguravanjem obroka djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta ne spašava se samo život, već ih se potiče da obrazovanjem sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.

Marijini obroci omogućuju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa prehrane u 18 zemalja: Indija, Kenija, Liberija, Malavi, Južni Sudan, Tajland, Zambija, Etiopija, Sirija, Libanon, Benin, Mianmar, Ekvador, Haiti, Madagaskar, Zimbabve, Niger i Jemen.

Marijini obroci Hrvatska su od 2009. godine do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, otvorili 26 školskih kuhinja: u Malaviju 4, Liberiji 8, Beninu 5, Zambiji 8 i Ekvadoru 1. U 2022. godini Marijini obroci Hrvatska osigurali su obroke za više od 70 000 gladne djece.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja